Redd for eggstokkreft

Spørsmål

Hei!

Jeg er en jente på 26 år. Jeg er veldig redd for eggstokkreft. Jeg har hatt noe uregelmessig mens i det siste og er blitt bekymret. Siste tok lang tid før den kom, kom svakt først med lite mengde blod, og varte deretter lenge før den avsluttet med brun utflod. Ca 2 uker varte det.

For tiden er jeg på et utenlandsopphold i Afrika. Her har jeg slitt mye med diaré. Selv om jeg vet dette er veldig vanlig på reise er jeg redd for at det kan komme av kreft.

I tillegg er jeg allerede overvektig, og synes derfor det er vanskelig å se forskjell på oppblåsthet og normalt fett... er det noen måte jeg kan se forskjellen. Har ikke veldig problemet med flatulens. Har også slitt med appetitten, men det gjør jeg ofte på ferie i varme land.

I tillegg har jeg hatt svake smerter i ribbein noen ganger. Søkte det opp og så at det kunne være et tegn på metastase og ble veldig redd.

Har bestilt time til gynekologisk undersøkelse når jeg kommer hjem, men vil gjerne høre fra en annen lege, siden det er nesten en måned til. Går mye og engster meg, og det går faktisk utover hverdagen...

Hvor sannsynlig er det å ha eggstokkreft i min alder? Hva kan andre årsaker være?

Takk på forhånd!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Forekomst av eggstokkreft i din alder er svært sjeldent. Vanligvis er dette en kreftform som rammer de over 70 år. Forstyrrelse i mens er på ingen måte noe symptom på eggstokkreft. Mest sannsynlig skyldes disse endringene stress, reise, diaré mm. Dette vil normalisere seg når du kommer hjem. Å vurdere mage mtp eggstokkreft er vanskelig og kan i prinsippet først avdekkes når svulsten er veldig stor. Det høres helt usannsynlig ut i ditt tilfelle. Ribbenssmerter er vanlig plage og har neppe med metastaser å gjøre. Jeg ville tatt dette med knusende ro da det er lite som nevnes som gir slik mistanke. Eggstokkreft ervarvelig og koblet opp mot brystkreft. Er det mange tilfeller av dette i din familie? Dette er mulig å få testet med en gentest.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-