Råmelk?

Spørsmål

Jeg fødte for ca. 3 år siden en jente som jeg ammet litt de første 5 ukene (Jeg hadde nesten ingen melkeproduksjon). Ca 4 måneder etter fødselen fikk jeg satt inn hormonspiral, som jeg nå har hatt i ca 2 1/2 år. I begynnelsen hadde jeg småblødninger men etter hvert forsvant blødningene og jeg har bare hatt noen få småblødninger de siste 2 år. For 2 uker siden ble jeg litt plaget med sure oppstøt, noe jeg tenkte var rart for det har jeg kun hatt når jeg har vært gravid (har født 2 ganger). For 1 uke siden synes jeg at brystene var litt oppsvulmet og som en test prøvde jeg å klemme ut melk. Da kom det ut råmelk i begge bryster. Gikk da på apotek og tok en graviditetstest, men den var negativ.

Mitt spørsmål er: Kan jeg allikevel være gravid eller kan råmelken henge så lenge igjen etter forrige fødsel, eller kan den event. komme pga hormonspiralen? I tilfelle du mener jeg er gravid, hvor langt kan jeg være på vei når man kan klemme ut råmelk? (kan man ha råmelk med en gang man blir gravid eller går det vanligvis noen måneder?)

Kvinne, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

1.
Mitt spørsmål er: Kan jeg allikevel være gravid eller kan råmelken henge så lenge igjen etter forrige fødsel, eller kan den event. komme pga hormonspiralen?
* Det k a n være at du fortsatt har melk i brystene, men for sikkerhets skyld bør du få tatt en blodprøve på hormonet PROLACTIN, som er det hormonet som stimulerer malkeproduksjonen. Hormonspiralen vil ikke stimulere melk i brystene, men kan - spesielt i begynnelsen medføre ømme brystkjertler.

2.
I tilfelle du mener jeg er gravid, hvor langt kan jeg være på vei når man kan klemme ut råmelk? (kan man ha råmelk med en gang man blir gravid eller går det vanligvis noen måneder?)
*Med negativ graviditetstest er du ikke gravid!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn