Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Problemer med blodigutflod og svie ved vannlatning etter samleie

Spørsmål

Hei. Jeg har nylig begynt å møte en gutt og alt går bra på alle kanter. Men hver gang vi har sex så får jeg vondt nedentil. Det går bra i begynnelsen men etter en liten stund gjør det vondt og er ubehagelig. Kan være fordi jeg ikke har vært seksuelt aktiv på en liten stund, men jeg er ikke helt sikker. Vi har ikke brukt kondom fordi jeg går på p piller, men han har heller ikke kommet inni meg. Men han er til tider litt hardhendt med å dytte penisen veldig langt inn i meg og det er det som er ubehagelig. Jeg går alltid på toalettet etter på. Det går bra første dagen etter sex, ikke noe ubehag nedentil eller noe. Men når det er andre dagen etter sex så svir det når jeg er på toalettet. Det ser ut som jeg blør, og det har nå kommet slim som er rødt og noen mørke kladder ut av vaginaen min. Når jeg tørker meg er papiret litt oransje / smålig rødt. Vanligvis når jeg tørker meg er det ikke det. Ser ut som det er mensen, men siden jeg ikke har mensen akkurat nå er jeg litt urolig. Må konstant på toalettet å tisse selv om det er veldig lite som kommer ut. Det er ubehagelig for dette har ikke skjedd før. Vi har hatt sex 3 ganger, men dette her har skjedd etter hver gang. Prøver å ikke tenke på det men kjenner den trangen til å gå på toalettet hele tiden. Må på en måte holde meg hele tiden. Har aldri hatt dette problemet før så er veldig urolig på at ett eller annet er galt, eller at jeg har fått et rift / sår oppi vaginaen min. Får jo ikke sjekket det selv men vaginaen ser normal ut utenpå, ut i fra det jeg klarer å se når jeg ikke sitter på toalettet. Usikker på hva jeg kan gjøre for jeg må jo på jobb og kan jo ikke sitte på toalettet hele dagen heller.

Kvinne 23
Svar

  

Her er det flere symptomer å ta tak i.

1. Du har smerter ved dype støt under samleie. Det kan ses ved den vanlige tilstand, endometriose, hvor det kan være små forandringer (‘blemmer’) bak livmoren. Man kan dessverre bare stille diagnosen ved kikkhullsoperasjon (laparoskopi). Forsøk å endre på samleiestillingen så han ikke kommer så dypt inn i deg. En behandling for endometriose er p-piller tatt uten pause så du slipper å ha menstruasjon som kan forverre evt. endometriose.

2. Rødt slim etter samleie kan skyldes blødning fra livmorhalsen. Noen kvinner i fruktbar alder, og spesielt de som bruker p-pille kan ha rikelig med blodrik slimhinne på utsiden av livmorhalsen som kan blø i forbindelse med samleie. At du har fått rift i skjeden er lite sannsynlig, skjeden er tøyelig. Legen kan vurdere det ved en vanlig underlivsundersøkelse.

3. Du bør få sjekket urinen om du har urinveisinfeksjon. Det kan hos noen oppstå etter samleie. Fint at du tisser etterpå, så skylles urinrøret. Likevel får du problem. Få undersøkt urinen.

Vennlig hilsen Mette