Prevensjonsring, nødprevensjon, mens

Spørsmål

Hei.
Jeg tok en angrepille fredag 28.des. Dagen etter hadde jeg sex igjen (uten at han kom inni meg), og tok enda en angrepille.
Jeg startet på Nuvaring få dager etter siste angrepilla var tatt. Jeg vet man helst burde vente med å starte på p ring, p piller osv til første dag med mensen, men jeg startet altså ca en uke før mensen (midt i syklusen)
Det jeg lurer på er altså når jeg kan vente mensen? Og bør jeg evt ta Nuvaringen ut for å vente på mensen for så å starte igjen første mens dag? Jeg er også livredd for å bli gravid.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Normalt sett skal du få blødning når du tar ut ringen etter 3 ukers bruk. Men nå har du satt den inn på et annet tidspunkt enn anbefalt, og i tillegg har du like før tatt to stk angrepille. Da har du nok oppnådd en mulig noe uoversiktlig hormonell situasjon, som vil ta litt tid å stabilisere seg. Og det går derfor sannsynligvis ikke an å si noe sikkert om du vil få din vanlige mens til forventet tid nå, eller om ringen vil holde blødningen borte helt frem til du tar den ut 3 uker etter innsetting.
Du kan ikke gjøre noe annet enn å vente å se her, så får du svarene etterhvert.

Å ta ut ringen nå og vente på mensen, for så å starte igjen på første menstruasjonsdag, slik som anbefalt, er en mulighet du har nå, og du kan godt velge det.
Det gjør nok ikke noe om du lar den stå i 3 uker nå, og så tar den ut igjen da, om ikke du har blødd i mellomtiden. Dette vil uansett regulere seg fint i tiden fremover, slik at du kommer inn i en rytme med ring i 3 uker, og blødning når du tar ut ringen, og så ny ring igjen deretter.

Du er livredd for å bli gravid, forteller du. Dersom du tok den første angrepillen innen 72 timer etter ubeskyttet samleie, er du særdeles godt beskyttet mot graviditet. Om du ønsker å legge fra deg bekymringen ytterligere, er det jo en enkel og feilfri metode, å ta en gravitest. Disse er så sikre at du kan stole på resultatet, og ingenting demper angsten for graviditet mer enn en negativ gravitest, så du bør nok ha en heller lav terskel for å unne deg det, så du kan få sluppet denne bekymringen helt.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-