Pregløse magesmerter. Kan det være hormonspiralen?

Spørsmål

Magesmerter+blødning fra underlivet.
Har smerter stort sett i øvre del av magen, høyre og venstre side. Til tider også på sidene av magen (som om man har "hold") og i nedre del av magen. Har vært hos lege og tatt blodprøver. Det var "intet å bemerke" på disse, ifølge legen min. Han ville se det litt an.
Selv synes jeg disse magesmertene er plagsomme og de gjør meg urolig. Er redd det kan være kreft i en eller annen form.
I tillegg til smerter i magen er jeg kvalm (ikke hver dag)og er plaget med vond smak i munnen. Sliten og slapp er jeg også.
Jeg har satt inn Levonova-spiral for 1 1/2 år siden. I begynnelsen hadde jeg uregelmessige blødninger, som etterhvert forsvant. I perioder har jeg ikke hatt noen blødning i det hele tatt. De to siste menstruasjonen har vært langvarige, 9 dager og pr. idag 14 dager. Jeg blør ikke mye, men litt er det hver dag. Jeg har forstått at Levonova skal redusere blødningene.
Vet ikke om det kan være en sammenheng mellom magesmertene og spiralen.
Jeg er tobarnsmor (døtre på 2 og 5 år) og er klar over at en hektisk hverdag kan føre til at man føler seg sliten og trett. Ikke er jeg særlig flink til å slappe av heller. Det er alltid noe som bør/må gjøres ...Jeg er allikevel ikke sikker på om dette kan føre til de plagene jeg pr. idag har.
Håper at Lommelegen har anledning til å besvare mitt spørsmål.

Kvinne, 35 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

LevoNova vil ikke forårsake slike smerter, men kan forklare blødningsmønsteret ditt. Vanligvis vil dette bedre seg over tid, også etter 6 mndr., forutsatt at spiralen er sjekket og ligger på plass. Jeg finner det vanskelig å forklare smertene dine, hvis alt er funnet normalt. Neste skritt i utredning måtte være spesialistundersøkelse, og kanskje med laparoskopi (kikkhullsundersøkelse i narkose).

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-