Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Positiv graviditetstest etter medisinsk abort.

Spørsmål

Hei! Jeg tok medisinsk abort for 1mnd siden. På selve abortdagen blødde jeg ikke kjempe mye, men det kom rikelig med klumper og slim. Jeg kastet opp mens jeg satt på do, og da jeg tok i for å kaste opp kom det en skikkelig stor klump med blod, som jeg tror var det som skulle ut da. (Fosteret bla) Blødde ikke sånn kjempe masse i litt over 2 uker. Da jeg begynte med samleie igjen gikk det bra første gangen, men andre gangen begynte jeg å blød ganske mye rett etter/under samleie. Tenkte at det var mensen som hadde kommet tidlig og var da ca 3 uker siden abortdagen. Jeg har blødd mer enn normal mens nå, og det kommer klumper. Så tok jeg en graviditetstest og den er positiv. Er det mulig jeg fortsatt er gravid eller er det rester igjen i livmor? Jeg har normale til litt sterke mensensmerter (litt mer stikkende følelse nå) og er ikke like sterke smerter som på abortdagen. Jeg har ikke dårlig allmenntilstand og heller ikke feber eller noe sykdomsfølelse. Tenkte å ta test om en uke å se om streken er svakere eller like sterk.

Kvinne 21
Svar

  

Hvis du hadde abort for fire uker siden, så skulle det ikke være mulig å ha positiv graviditetstest i dag. Så det er stor mistanke om at det er rester som produserer svangerskapshormon. Ny graviditet er lite sannsynlig?

Jeg synes at du så fort som mulig skal ta kontakt med poliklinikken som ordnet med aborten. Det kan da bli aktuelt med ultralyd og evt. utskrapning i narkose, hvis det er rester. Ikke lurt å vente en uke.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-