Polycystisk ovarialsyndrom (PCO)

Spørsmål

Fikk påvist PCO i mars pga blødningsforstyrrelser. Satt på Provera, 10mg, kur; 1 tabl daglig i 10 dager - gjenta 4 ganger. Min samboer og jeg har etter gjentatte mislykkede kondomforsøk (kondomen sprekker) nå ikke hatt samleie på ca 2 mnd. Fordi det står i felleskatalogen at graviditet må unngås under behandling. Har under kurene siden mars hatt blødninger/mensen hver 2-3-4 uke... Fikk også blødning idag, 2 uker siden sist, men vet selvfølgelig ikke om det er blødning eller mensen...Begynt på aller siste kur idag. Vi ønsker et barn til, og lurer på når vi kan ha samleie uten prevensjon. Kan vi ha det etter at kuren om 10 dager er avsluttet, evt vente noen ekstra dager for å få alt ut av kroppen - eller bør vi vente til neste blødning er kommet etter avsluttet kur? Vi vil gjerne gjøre alt vi kan for å forhindre uheldige påvirkninger av fosteret, så om Provera kan påvirke egget/fosteret som kan befruktes dagene etter endt kur vil vi jo vente til det er helt sikkert å ha samleie. Legen og gynekologen min (to forskjellige personer) har sagt forskjellige ting. Legen sier det kan være lurt å vente til neste blødning etter endt kur (og sier også at man vet jo aldri hva som er mens og hva som er blødning.. ifht eggeløsning). Gynekologen sa jeg kunne bli gravid under kuren uten at det gjorde noe... (dette har vi valgt å se bort fra). Kan dere hjelpe?! Vi vil veldig gjerne ha sex snart, men det viktigste for oss er å vente til vi vet vi gjør det eneste riktige i fht en evt befruktning!

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det som står i felleskatalogen under Provera angående graviditet er at legemidlet passerer morkaken og dermed går over i fostrets blod. Det står og at risiko ved bruk under graviditet ikke er fullstendig avklart, og at det er rapportert tilfeller av misdannelser hos fostre der mor bruker Provera.

For Provera vil det gå ca. 10 dager før en regner at legemidlet er tilnærmet eliminert fra kroppen din etter avsluttet kur. Hvis du/dere vil være sikker på at alt legemidlet er fjernet fra kroppen din før du har samleie uten prevensjon bør du altså vente ca. 10 dager etter siste kuren er avsluttet.

Håper dette har vært til hjelp. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn