Planteøstrogener og bryster

Spørsmål

Jeg lurte på om en pille som heter Natural Beauty...Vedlegger litt om pillen under her. Men er den trygg å bruke? Og er planteøstrogene farlige? Gir de noen fare for kreft?
Kan de ha noen positiv virkning?

Hva inneholder The Natural Push-Up
Ingredienser:
The Natural Push-Up er et 100 prosent naturlig kosttilskudd, ekstrahert fra følgende planter:

Humle (3 sorter)
Bokhvete
Havre
Malt
Bygg
Rug
Hvete
Mais
Naturlig isoflavinkompleks
Kostfiber
Antiklumpemiddel: 100 prosent vegetabilsk magnesiumstearat
kolloidalt silika

Kvinne, 18 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg har redigert bort noe av produktinformasjonen du har vedlagt for at det ikke skulle bli så langt.

Planteøstrogener er østrogenliknende stoffer som man finner i mange planter i naturen - i tillegg til plantene nevnt i spørsmålet er også soya en rik kilde (men ikke soyaolje).

Planteøstrogener er i vinden nå, og selv om man har kjent til stoffene lenge er det først nå forskningen har begynt å gi en del interessante resultater. Det viser seg blant annet at kvinner som får i seg mye planteøstrogener i kosten har mindre brystkreft enn andre - om det er en direkte sammenheng er uklart, men det er svært spennende hvis det er sammenhenger her.

Produkter som inneholder planteøstrogener selges blant annet for overgangsalderplager og for økning av brystenes størrelse og fasthet slik du nevner. Det er imidlertid holdepunkter i forskningen for at det ikke har spesiell overbevisende effekt på overgangsplager. Planteøstrogenene er jevnt over svakere enn syntetiske østrogener.

Jeg ser på produsentens hjemmesider at det er gjort et studie som inkluderer 80 kvinner og hvor 72% fikk fastere bryster. Hvis dette er all dokumentasjon er det ganske tynt og jeg kan ikke si om dette produktet virker eller ikke. Du løper neppe noen risiko ved å bruke produktet - men ikke bruk masse penger på noe hvis det ikke virker.

En annen ting er at mange kvinner er misfornøyde med brystene sine uten å egentlig ha noen grunn til det. Du er ung og brystene dine vil nok kunne utvikle seg mer med årene - tenk gjennom om det virkelig er nødvendig å ta tabletter for å forandre på kroppen din.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn