PCO - kan legen se eggstokkene mine?

Spørsmål

heisann.
er en jente på 29 år, som holder på med utredning vedr infertilitet. har vært til div undersøkelser, hvor en ikke kom frem til hva som var galt, verken hos meg eller min mann. gjennomførte så en vanlig gu , og han mente at han så flere cyster på eggstokkene mine, at jeg hadde tendens til økt behåring etc. så jeg lurer på er det mulig å "se" pco så enkelt ved en slik undersøkelse, når da andre ikke har sett det tidligere, har gjennomgått både ultralyd og blodprøver. Hva er sjansene for å bli gravid vha prøverørsmetoden med diagnosen pco?
Takknemlig for svar

Sykdommer: pco

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg vet ikke hvordan legen din har formulert seg, men ved en GU kan man ikke se eggstokkene på noen måte, og den eneste måten å vurdere eggstokkene på er ved hjelp av ultralyd, CT eller MR.

Det kan være at legen din har oppsummert alt som har vært utredet og så endt opp med PCO som en mulig diagnose, men eggstokkene har han altså ikke sett på GU.

Jeg har ikke funnet noen tall på det siste spørsmålet ditt, og det vil nok variere sterkt. Be legen din om å henvise deg til gynekolog eller til en spesialist på PCO hvis det er dette som er en mulig diagnose.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn