P-sprøyte og opphørt mens

Spørsmål

Hei! Jeg tok p-sprøyte høsten 2001, to ganger med tre mnd. mellomrom. Etter dette har kondom blitt benyttet under hvert samleie. Før jeg tok p-sprøyten hadde jeg regelmessig menstruasjon, men etter sprøytens virketid tok det nesten ett år før jeg fikk første blødning. Etter dette har jeg kun hatt få blødninger (tilsammen ca. 7 stk på nesten to år). Nå har jeg fått resept på p-pillen Trionettta, men leste i pakningsvedlegget at det ikke anbefaltes å ta Trionetta dersom man hadde svært sjeldne blødninger. Kan bruk av p-pillen da føre til at jeg ikke får naturlig menstruasjon ved avsluttet bruk av pillen, eller at jeg ikke blir fruktbar igjen? Bør jeg vente helt til jeg får en eventuell regelmessig menstruasjon før jeg begynner på p-piller?

Kvinne, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

P-sprøyten forstyrrer eggløsningene - og dermed også livmorslimhinnen og blødningene. Disse kan opphøre helt, noe som kan vare individuelt forskjellig etter siste sprøyte. Det er imidlertid intet i veien for at du kan gå¨rett over på p-pille og få etablert månedlige blødninger.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn