Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

P-piller, uregelmessige småblødninger og messmerter

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 18 år som har et lite problem. Jeg har gått på p-piller siden jeg var 16 år og i starten gikk det veldig bra og hadde regelmessig mens. Før jul så nesten bare stoppet mens nesten opp hvor jeg da fikk små blødninger og da over korte perioder. I romjulen så fikk jeg to kraftige blødninger som varte ca en dag hver før set ga seg. I ettertid har jeg nesten ikke hatt mensen.

Det varierer fra en til do dager hvor jeg blør litt også kommer det ikke mere. For ca 4 måneder siden sluttet jeg med pillen for å se om dette funket for å stabilisere tilbake til normalt men har nå ikke hatt mensen på tre måneder. Jeg har nå slitt med det som føles som menssmerter i to uker ( har hatt det slik di forrige månedene også) og begynner å bli lei. Jeg er 6 dager på overtid. Har også teste om jeg er gravid men alle tester er negative. Har også hatt trøblete mage hvor det føles ut som jeg må på do men kommer ingenting. Mvh bekymret jente

Kvinne 18
Svar

Hei! Hva slags type p-pille har du brukt? Minipille? Inneholder den østrogen, eller kun et pregesteron? Minipillen fører ofte til blødningsforstyrrelser hvor blødningene i starten kan være kraftige, men etterhvert forsvinner den eller blir veldig små og uregelmessig. Etter at man slutter med dem vil det også kunne  ta flere måneder før syklusen blir normal igjen. Ved Øvrige p-piller er det mere vanlig med regelmessig mens. Jeg synes det er fornuftig at du får dette undersøkt av gynekolog, spesielt hvis du bruker østrogen p-piller. fysisk og psykisk stress kan påvirke syklus veldig. Du må ikke bekymre deg for at dette er alvorlig sykdom som ligger bak.