P-pille

Spørsmål

Hei!
Jeg måtte bytte lege for en tid tilbake, pga at den forrige flyttet. Den nye legen nekter å skrive ut resept på p-piller uten undersøkelse. Dette er noe jeg er veldig redd for, og alltid har vært. Imidlertid har jeg fått av min gamle lege etter en samtale, hvor hun bla spurte om evt sykdommer i familien etc. Nå har jeg mast meg til en tre måneders resept hos min nye lege, men da MÅ jeg inn til undersøkelse.. Er dette virkelig et krav?? Det er vanskelig å få ny fastlege hvor jeg bor, så dette begynner å bli et stort problem for meg..... Håper på svar!
PS. Jeg har gått på Trinordiol i ca 5 år uten plager..

Medisiner: Trinordiol

Kvinne, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er nok ikke noe egentlig krav til noen undersøkelse - men det er alltid fornuftig for din egen del å gjøre en underlivsundersøkelse i løpet av noen år når man bruker p-pille.
Men det viktigste er at legen snakker med deg, og bringer på det rene at det ikke er noe galt i forhold til blodtrykk og hjerte-kar, samt også lurt å undersøke brystene. Det er jo også lurt at du ikke røyker. Men kanskje det finnes en helsesøster/jordmor på stedet ditt som kunne gjøre en slik underlivsundersøkelse?