Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

p-pille og migrene med aura

Spørsmål

Hei, jeg har stått på p-pille av type oralcon i halvannet år nå som behandling av endometriose. Har i det siste merket mer hyppighet av migrene med aura og undersøkte da om det var noen sammenheng. Da fant jeg ut at man _ikke_ burde ta slike piller når man har migrene med aura. Har nå bestilt time hos gynekolog for videre oppfølging, men lurer på hva jeg skal gjøre frem til da. Slutte på pillene umiddelbart, eller vente til timen som er 23.september? Har tidligere prøvd cerazette og hormonspiral uten hell med både smerter og blødninger og vært så og si uten symptomer på endometriosen på oralcon, er derfor litt tvilende.

Kvinne 30
Svar

  

De som har migrene med aura skal ikke bruke kombinert p-pille fordi det øker risiko for hjerneslag. Jeg synes at du skal stoppe med pillen. Da kan du forvente å få blødning i løpet av et par dager. Du har endometriose, så p-pillen har vært behandling som har virket etter hensikten. Du har forsøkt cerazette op hormonspiral uten effekt. Det er andre muligheter for deg:

Gestagenbehandling med Visanne eller Provera, evt p-sprøyte. Gestagen kan i starten spesielt gi blødningsproblemer, men etter hvert vil blødningene stoppe helt opp. Humør og vekt kan også bli påvirket.

GnRH-analoger som Procren og Zoladex. Da kommer du i en kunstig overgangsalder, men det kan gis tilleggsbehandling så du unngår bivirkninger.

Du har time allerede om en uke, så da kan du diskutere videre behandling med gynekologen.

Vennlig hilsen Mette