Overraskende mellomblødning

Spørsmål

Er en kvinne på 35 år som ble mamma for første gang i august 2006. Fikk menstruasjonen tilbake 7 uker etter fødsel. Har hatt mer eller mindre regelmessig ubeskyttet samleie med min samboer fra noen mnd etter fødselen til nå.
Bruker ikke noen form for prevensjon.
Prøver nå aktivt å bli gravid igjen og rundt siste forventede eggløsning hadde vi samleie hver dag.
Siste menstr første dag var 7 januar i år, slik at jeg da forventet eggløsning rundt 21.jan. Men jeg ble svært overrasket da jeg fikk litt illeluktende/brunlig utflod først(kun en gang) etterfulgt av blødninger istedenfor (22.jan).Blødningene er som en vanlig mens (kanskje noe mindre mengder) og har nå blødd i ca 1 døgn.
Menstr var noe uregelmessig under /fullammingen/ men aldri så /skjev/. Har som sagt sluttet å amme ,men en morgen for 2 dager siden tok vi oss en /koseamming/ på morgekvisten, er noen dråper igjen enno.
-Kan denne ene ammingen føre til oxytocinfrigjøring som igjen kan påvirke blødningen til å komme så tidlig i syklus?
(abort kan utelukkes da jeg er 99,9%sikker på at jeg ikke var gravid).
Siste samleie før blødningene startet var ca 1 døgn før.
Har lest at betennelser og kreft også kan føre til uregelmessig
blødninger. tenker jo selvfølgelig i de baner også.

Har ingen smerter, muligens litt /mensenvondt/ men er veldig vagt. Allmentilstanden er det ingenting i veien med. Er noen kilo over middels og røyker.
Spørsmål:
-Skal jeg skal se an blødningens varighet eller bør jeg gå til lege? Dette er jo litt skremmende da det aldri har skjedd meg før at det er blitt så skjevt.
-Kan hormonene fra ammingen før jul sitte så klenge i? uansett syns jeg det er rart at det plutselig nå da syklusen burde være mer stabil enn da /slår helt krøll på seg/.
-Eller kan den ene lille ammingen forårsake dette?
-Kan blødninger ved ulike sykdomstilstander (betennelse, kreft el)være som en vanlig mens i mengde og varighet?
Håper jeg har formulert meg godt selv om det ble et langt brev.
Takk for svar!

Kvinne, 35 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, Først og fremst mener jeg at du ikke trenger å engste deg for kreft eller andre alvorlige sykdommer! Da ville du på forhåand hatt en periode med økende og misfarvet utflod før blødningen kom. Blødningen k a n være en tilfeldig "eggløsningsblødning". På denne tiden er det en topp av hormoner som fortykker livmorslimhinnen, som så kan "lekke" blod i forskjellig mengde. Det k a n være at ammingen har påvirket blødningen. Oxytocin vil føre til sammentrekninger i livmoren, noe som kan ha fremprovosert blødningen. En kortvarig forutgående, brunlig utflod er å forvente før blødningen kommer ordentlig. Når den var illeluktende, skyldes det at blod kan endre bakteriesammensetningen i skjedesekretet, men avviket vil vanligvis være forbigående. Mellomlødningen er sannssynligvis en engangsforeteelse, og jeg synes du bare skal vente, se tiden an og ta det med ro.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-