Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Overgang til ny type p-pille.

Spørsmål

Hei, skal bytte p-piller og er litt forvirret. Bytter fra yasmin (28 piller) til melleva (21 piller). Legen sa at når jeg har tatt ferdig yasminbrettet så starter jeg direkte på de nye p-pillene. På yasmin starter jeg alltid på en torsdag. På de nye pillene står dagene allerede på brettet, mandag-søndag. Mitt spørsmål er da, skal jeg begynne midt på brettet på torsdagen siden det er da jeg opprinnelig skulle startet på nytt brett? Eller vente til mandagen kommer og starte på starten av brettet? Uansett virker det som at det blir kluss siden jeg skal ha en pillefri uke på slutten... Håper du forstår problemstillingen min :)

Kvinne 34
Svar

  

Det er litt ulikt hvordan man designer p-pille pakkene, men prinsippet er det samme. På Yasmin kleber du på en strimmel med ukedager hvor det hos deg er start på en torsdag. Når du er ferdig med de hvite tablettene som ikke inneholder hormon, så fortsetter du med Melleva og tar torsdagspillen som er midt på øverste rekke og fortsetter i pilens retning til alle tabletter er tatt. Vanligvis holdes en ukes pause etter siste Melleva-tablett, før det startes på et nytt brett. I den pillefri uke får du menstruasjon. Det er altså ikke syv  ‘sukkerpiller’ som med Yasmin. 

Fordelen med ikke å ha sukkerpiller er at du selv kan bestemme når du vil ha pause og få blødning. Du kan evt. fortsette med brett etter brett uten å få menstruasjon. Kommer det en ‘gjennombruddsblødning’ så kan du ta tre dagers pause og fortsette.

Håper at det var klart. Lykke til, vennlig hilsen Mette