Overgang fra p-piller til p-stav, er det trygt?

Spørsmål

Hei,
jeg er en jente på 20 år som har gått på p-piller i ca 4 år. Sist mandag (7. september) begynte jeg på sukkerpillene, (de hormonfrie pillene) og på tirsdag (8. september) fikk jeg innsatt en p-stav. Fikk mensen som normalt pga sukkerpillene på onsdag den 9. september, og søndag 13. september hadde jeg sex og kondomet sprakk. Da det gikk opp for meg at jeg ikke var sikker med p-staven før etter 7 dager fikk jeg tatt en angrepille 13 timer senere... Spørsmålet nå er om det er stor sjans for at jeg kan være gravid. Er det større eller mindre sjans i og med at jeg nettopp hadde hatt mensen? Og i og med at jeg har gått på p-piller så lenge, og dette "egentlig" var den pillefrie uka mi? Og jeg har hatt litt blødninger etterpå jeg hadde sex, men det regner jeg med er overgangen til p-stav. Når kan jeg vite jeg ikke er gravid når jeg kommer til å ha uregelmessige blødninger mest sannsynlig i lang tid framover, og ikke noen skikkelig menstruasjon som gir meg svar? Og i følge angrepillen, Norlevo, er jeg ikke sikker uten kondom før neste menstruasjon, men når er det hvis jeg har masse småblødninger i mellomtiden? Håper på et betryggende svar.. P-pillene jeg gikk på var Mercilion og p-staven jeg fikk satt inn var Nexplanon.
Hilsen stressa jente 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Du håper på beroligende svar og det kan jeg heldigvis gi deg. Du er mer enn trygg, og det hadde du vært selv om ikke hadde tatt angrepillen. Dette går bra, du blir ikke gravid.
Klipper inn teksten fra pakningsvedlegget som(SPC) som ligger ved Nexplanon-staven du fikk under her:
"Implantatet bør helst settes inn dagen etter den siste aktive tabletten (den siste tabletten som inneholder virkestoff) fra den foregående kombinasjonspillen eller den dagen vaginalringen eller plasteret fjernes. Implantatet skal senest settes inn dagen etter den vanlige tablettfrie, ringfrie, plasterfrie pausen eller placebotablettperioden fra den forgående kombinasjonspillen når neste periode skulle ha startet. Ikke alle prevensjonsmetodene (plaster, vaginalring) er nødvendigvis markedsført i alle land.
Dersom implantatet settes inn som anbefalt er det ikke nødvendig med støttende prevensjon. Dersom det avvikes fra anbefalt innsettingstidspunkt, skal kvinnen rådes til å bruke en barrieremetode i inntil 7 dager etter innsetting."
Dette går bra!
Med vennlig hilsen

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-