Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Oval og øm hevelse i det ene brystet

Spørsmål

Jeg er en kvinne i 30-årene som opplever symptom på brystbetennelse utenom amming. Jeg fødte for 4 år siden og sluttet med amming da barnet var 1 år. I perioden jeg ammet var jeg svært plaget med både tette melkeganger og brystbetennelse. Siden da har jeg ofte ømhet og tidvis strålende smerte fra siden av det ene brystet, på samme plass som jeg tidligere har hatt betennelse. Det forverres ved bruk av spilebh. Kjenner en oval, øm hevelse. Ble for øvrig henvist av fastlege, og det ble gjort UL og mammografi for ca 2 år siden uten at det ble funnet noe abnormalt. Jeg er bekymret for amming ved en eventuell ny graviditet, samt har jeg behov for å forstå hva ubehaget skyldes. Har du noen hypoteser, evt råd?

Kvinne 33
Svar

Hei.


Du kjenner en oval øm hevelse i brystet ditt. Dette ble undersøkt med ultralyd og mammografi for 2 år siden, uten at det ble funnet tegn til sykdom. Det var bra, men om dette har økt i størrelse eller endret seg på noe vis, ville jeg ihvertfall ha tatt kontakt med fastlege for en ny undersøkelse. Det vil si at det er et råd jeg gir deg uansett, siden en kul i brystet er noe man alltid heller skal gå til lege med en gang for mye enn akkurat en gang for lite. 

Naturligvis kan ingenting sikkert sies om en øm hevelse i brystet uten å kjenne på den, så her kan jeg kun tenke høyt. 

Det viktigste er naturligvis å utelukke ondartet svulst, det er derfor jeg anbefaler deg å la legen undersøke deg påny nå, to år siden sist. Deretter kan man tenke i retning av godartet svulst, kjertelvev eller fettkul. 

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-