Opphørt mens etter forskyvning

Spørsmål

Jeg har gått på p-piller i 5 år. Utsatte mensen to ganger på rad nå i sommer. Har i den påfølgende perioden ikke fått mens. Jeg utsatte ved å hoppe over de hvite pillene og gå rett på det neste brettet. Har hatt mens murringet par dager nå.
Kan jeg være gravid, eller er det kroppen som er litt i ubalanse etter utsetting? Har aldri opplevd det før.
Takk

Relevante sykdommer/medisiner: trionetta p-piller 28

Kvinne, 24 år

Svar

Jeg mistenker at det er "kroppen som er i ubalanse", men dette vil sikkert rette seg igjen med tid. Det er vanlig at blødningsmønsteret endres når en tar pillene sammenhengende, som du har gjort på riktig måte. Innerveggen i livmoren blir tynnere av pillene, og det er ikke noe vev eller blod som kommer ut.
Du bør likevel for sikkerhets skyld ta en graviditetstest (selvtest på apotek), men ellers bare fortsette med p-pillene som om ingen ting var skjedd!