Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Operasjon for fremfall av skjeden

Spørsmål

Jeg er henvist til operasjon tretrinns vaginalplastikk 15 januar og trenger et råd da jeg er veldig i tvil. Har påvist cystocele grad I og rektocele grad II. Ble henvist fra gynekolog som satte inn vaginal ring, men hun henviste meg til operasjon da hun sa jeg er for ung til å ha ring. (60 år) Gynekologen på sykehuset var uenig og sa at flere som er yngre enn meg brukte ring. Den har forsåvidt fungert greit, merker den noen ganger og da dytter jeg den på plass. Men ved aerobic trening med mye hopping merker jeg den. Ønsker bare å høre din mening om fordeler og ulemper operasjon/ring. Trenger en third opinion da jeg er litt forvirret over de forskjellige meningene.

Kvinne
Svar

Du er henvist til en tretrinns-operasjon for skjedefremfall. Det betyr at man vil lage en forsterkning for til i skjeden mot blæren og bak til mot endetarmen samt fjerne litt av livmorhalsen. Det er en kurant operasjon, men alle operasjoner kan ha komplikasjoner. Her spesielt risiko for smerter og vannlatingsforstyrrelser, og det er risiko for tilbakefall.  


Du har forsøkt et ringpessar for å holde fremfallet tilbake, og det ser ut som det stort sett fungerer bra.  Personlig ville jeg nok ha ventet med operasjon, men det er  farget av at jeg har sett en del klagesaker om inngrep som ikke har gått så bra. Stort sett er det en grei operasjon.  


Valget er ditt!  


 Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-