Operasjon for cystocele og rectocele

Spørsmål

Jeg har både cystocele og rectocele. Plages mye. Er det mulig å operere begge problemene i en operasjon? Og hvilket hospital mest styrer med disse operasjoner? Takk på forhånd.

Kvinne 61

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Ja, det er i høy grad mulig. Ved cystocele er det fremfall av blæren som ved operasjon heises opp og det lages forsterkning for å holde den på plass. Det er altså i fremre del av skjeden. Ved rectocele er det svakhet i bakre del av skjeden så rektum buler seg inn. Tilsvarende lages en forsterkning i bakre del av skjeden. Noen ganger er det også fremfall av livmoren, så det kuttes litt av livmorhalsen. Det kalles da en 3-trins operasjon, men for deg er det tilsynelatende bare en 2-trins operasjon. 

I ‘gamle dager’ når man opererte for cystocele gjorden man rutinemessig også en bakre plastikk for å forebygge evt. senere bakre fremfall, men det gjøres ikke lenger. Så svaret er ja, det er fult mulig å operere begge ‘celer’ samtidig. Det er viktig at du forbereder slimhinnene med lokal østrogenkrem eller østrogentablett, men du har du vel fått beskjed om?  Lykke til med operasjonen.

Vennlig hilsen Mette

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn