Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Operasjon for cystocele og rectocele

Spørsmål

Jeg har både cystocele og rectocele. Plages mye. Er det mulig å operere begge problemene i en operasjon? Og hvilket hospital mest styrer med disse operasjoner? Takk på forhånd.

Kvinne 61
Svar

Ja, det er i høy grad mulig. Ved cystocele er det fremfall av blæren som ved operasjon heises opp og det lages forsterkning for å holde den på plass. Det er altså i fremre del av skjeden. Ved rectocele er det svakhet i bakre del av skjeden så rektum buler seg inn. Tilsvarende lages en forsterkning i bakre del av skjeden. Noen ganger er det også fremfall av livmoren, så det kuttes litt av livmorhalsen. Det kalles da en 3-trins operasjon, men for deg er det tilsynelatende bare en 2-trins operasjon. 

I ‘gamle dager’ når man opererte for cystocele gjorden man rutinemessig også en bakre plastikk for å forebygge evt. senere bakre fremfall, men det gjøres ikke lenger. Så svaret er ja, det er fult mulig å operere begge ‘celer’ samtidig. Det er viktig at du forbereder slimhinnene med lokal østrogenkrem eller østrogentablett, men du har du vel fått beskjed om?  Lykke til med operasjonen.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-