Ønskelig med gyn. undersøkelse av 27 år gml. jomfru?

Spørsmål

Jeg er ei jente på snart 27 år, og som er jomfru. Spørsmålet mitt er, om jeg bør ta GU likevel selv om jeg ikke har vært seksuelt aktiv. Og får man HPV virus bare gjennom å være seksuelt aktiv?

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! HPV smitter seksuelt, og kan medføre celleforandringer. Som jomfru har du ikke denne risikoen. Det er imidlertid andre avvik, som kan inntreffe i underlivet. Dette inkluderer også andre typer av celle/vevsforandringer enn dem som forårsakes av virus. Etter norske retningslinjer, fra Kreftregisteret, er det anbefalt at kvinner mellom 25 og 69 år bør få gyn. u.s. med celleprøve hvert 3. år. Dette skal det sendes ut påminnelser om til norske kvinner i den aktuelle alder.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn