Onani

Spørsmål

Er det usunt å onanere 2 -3 g om dagen?
Jeg har oftere vondt i hodet og blir fortere sint enn før? Jeg har aldri hatt noen kjæreste, og som 25 åring var jeg skikkelig seksuelt frustrert, men i en alder av 28 fant jeg i hvertfall ut om onani - og det hjelper jo på.Jeg føler meg litt teit, jeg er jo jomfru ennå, og de 6-7 gangene jeg har prøvd å ligge med noen nå i det siste går det ikke. Jeg har jo ikke noe hull! Jeg kan jo ikke bruke tampong en gang!! Hva skal jeg gjøre. Jeg nekter å forbli jomfru livet ut!

Kvinne, 28 år

Svar

Det er ikke usunt å onanere ofte! Det at du har vondt i hodet kommer vel sannsynligvis av andre ting - kanskje det at du er frustrert og fortvilet over at du fortsatt ikke har hatt noe godt samleie med en partner. Det at du forteller at åpeningen inn til skjeden er så trang - tyder på at du har det vi på fagspråket kaller en Vaginisme. Det betyr at muskulaturen rundt skjedåpningen trekker seg sammen og gjør at en penis eller en finger ikke kommer inn. Dette er nok ofte et resultat at man har vært utsatt for noe lite hyggelig seksuelt tidligere. Er det tilfelle med deg?
I alle fall gå til din fastlege og få en henvisning til gynekolog som kan undersøke deg og ta en ordentlig prat med deg!