Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Om å bli gravid etter en abort.

Spørsmål

Hei! Jeg tok en medisinsk abort for en uke siden og kjenner på en ekstremt stor anger. Har allerede et barn fra før, og klarte ikke tanken på så to tette. Nå angrer jeg det hvite ut av øyet. Er sannsynligheten større for å bli gravid raskt etter en slik abort pga hcg nivå? Er det noe jeg kan gjøre for å øke mine sjanser? Jeg fikk letrozol v min første graviditet, bør jeg feks begynne på dette? Ønsker alle tips jeg kan få for å bli gravid igjen

Kvinne 33
Svar

  

Svangerskapshormonet HCG hemmer modning og løsning av et nytt egg.

HCG vil etter en abort halveres daglig til det til slutt er ute av kroppen. Nivået avhenger av hvor langt du har kommet i graviditeten, så jo lenger du var kommet, jo lengre tid tar det før det forsvinner.

Du kan vente neste menstruasjon etter 4-6 uker. Hvis du ikke får blødning i løpet av ca. 3 måneder fra aborten, så synes jeg du skal forsøke Letrozol. Da jeg ikke kjenner din forhistorie, kan jeg ikke avgjøre om du tidligere bør starte med Letroxol. Hør med din lege

Jeg synes at du bør vente med å prøve å bli gravid til du har hatt en menstruasjon, så vet du at livmoren er ‘renset ut’ og kan forberede seg til ny graviditet.

Du forteller ikke hva som var grunnen til at du fikk Letrozol. Det er vanlig å bruke ved tilstanden PCOS. Hvis du har PCOS og er overvektig, så er det lurt å slanke seg noen kg, det fremmer eggløsning.

Husk at de fruktbare dager er seks dager som avsluttes på eggløsningsdagen som igjen er 14 dager før ventet neste menstruasjon. Ved samleie 2-3 ganger i uken vil man treffe de fruktbare dager.

Lykke til med å bli gravid igjen

Vennlig hilsen Mette

Lommelegen - PCOS