Normal graviditet?

Spørsmål

Kan desverre ikke ta dette kortfattet. Er sykepleier og ønsker et skikkelig svar... Leste en artikkel om at ibux kunne forhindre graviditet. Kuttet derfor ut ibuxen ved sist menstruasjon, og ble da gravid. Siste første mens dag var 19/1, men siden jeg måler temperaturen hver morgen, kan jeg ikke ha blitt gravid før ca den 11/2. ( se felt over)Tok gravitest på dag 50 i syklusen = positiv. Men like før jeg tok denne hadde jeg tiltagende mage smerter, og utover natten til natt 50, fikk jeg ikke sove pga disse. smertene har gradvis blitt mindre nå, er ikke trykk øm noe særlig rundt livmoren.
Fikk legen min til å ta en hcg titrering for å utelukke ekstrauterin graviditet, siden smertene var det eneste jeg merket.
hadde også fått vondt i halsen og var subfebril fra dag 48, og har vært subfebril helt frem til nå....
Føler meg bare helt utslitt og elendig.
Har de siste dagene fått hodepine, og tror jeg er litt kvalm ( vet ikke om dette bare er et ønske om å få noen andre tegn på at jeg er gravid.

Har ihvertfall fått svar på hcg testen.
1) tatt 10 mars ( = uke 8 etter menstruasjon, og mellom uke 4 og 5 av da jeg tror befruktningen skjedde)
resultat = 7 200

2) tatt 12 mars ( tatt 1,75 døgn etter forrige)
resultat 13 000

Tatt i betraktning at prøven er tatt 1. 75 døgn etter forrige har den ikke fordoblet seg.
Ifølge min klinisk kjemisk bok er følgende skjema normalt:

uker etter uker etter hcg range
befruktning sist mens

2 4 5-10
3 5 200 -3000
5-12 7-14 10 000 - 80 000

jeg synes derfor at jeg har et for lavt nivå, men det er da merkelig at det går rett fra 3000 til 10 000 neste uke ???
vel jeg er forvirret....

Håper at du kan svare meg på om denne graviditeten trolig er normal, og om hcg verdiene er normale. har desverre ikke helt tiltro til min vikarierende lege.....

Håper på raskt svar.

Relevante sykdommer/medisiner: Har siste 8 månedene hatt svært varierende menstruasjons perioder fra 28 til 49 dagers sykluser. Har alltid vært svært dårlig under menstruasjonen men er først under denne perioden hatt smerter fra eggløsning til mens. Har ikke brukt p piller. vært hos gynekolog som skulle utrede meg til sommeren hvis jeg ikke var blitt gravid ennå.

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Hovedbekymringen din er om graviditeten din er normal. Slik jeg kan forstå det du skriver er årsaken til at du lurer på dette at du har hatt magesmerter og vært subfebril.
Dessuten er du "utslitt og elendig", samt har vondt i halsen.

Det er opplagt mange andre årsaker til disse plagene enn en unormal graviditet, og det er vel ikke noe som skulle tyde på at graviditeten er unormal bortsett fra disse hcg-prøvene? Det er jo ikke vanlig å følge opp en graviditet så tett med slike hcg-prøver, og jeg tror forvirringen øker jo flere målinger og jo flere tall som involveres. Det er jo ikke slik at hcg-verdiene øker i "trinn", fra 3000 til 10000 i det man går fra en uke til en annen. Verdien stiger jevnt og man kan få verdier som ikke nødvendigvis passer inn i et slikt "normalskjema".

Jeg tror at det enten er a) feilmålinger eller b) at du ikke er på det tidspunkt i graviditeten som du og legen tror. Det siste er mer sannsynlig enn det første.

Du har kommet så langt i graviditeten at det nok er mulig å påvise med ultralyd om du er gravid i livmoren, og er dere i tvil kan legen din henvise til en slik undersøkelse.

Om du skulle ha abortert så vil en ultralyd også kunne bekrefte eller avkrefte det.

Angående Ibux; Det er riktig at en stor undersøkelse så en viss overhyppighet av abort hos kvinner som bruker Ibux og liknende medikamenter, men det er ikke bevist at det er medikamentet som forårsaker dette.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-