Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nervesmerter i bekkenregionen?

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt plager i underlivet i snart et år nå. Det oppstår en sterk brennende følelse i hele underlivet, og det kommer alltid dagen etter jeg har onanert. Dagen etter blir smertene så voldsomme at jeg ofte må ta opptil et brett med Paracet. Jeg klarer heller ikke gjøre noe annet enn å ligge i sengen og vri meg i smerte, til jeg etterhvert klarer å gjøre litt andre ting utpå ettermiddagen. Jeg har aldri hatt et særlig aktivt sexliv, og jeg frykter at disse plagene vil hindre meg i å leve som normalt. Det går fint å onanere utenpå, men det er inne i kjeden det oppstår smerter, og er det området jeg helst unngår å være nær. Det er også smertefullt å urinere når jeg først har vondt i underlivet. Smertene kan også komme etter at jeg har gått en lang tur. Jeg vi også presisere at jeg ikke merker at noe er galt før dagen etterpå, da smertene vokser seg kraftigere og kraftigere etter jeg våkner. Håper du kan hjelpe meg med dette.

Kvinne 22
Svar

Det er helt klart at du har et betydelig smertesyndrom med smerter etter berøring av skjedeveggen (onani), smertefull vannlating og smerter etter å ha gått en lang tur. Smertene oppstår i etterkant av påkjenning med brennende smerter som er invalidiserende.

Jeg har ikke hørt om noe tilsvarende, men det eneste jeg kan forestille meg er at det foreligger en slags neuralgisk smerte, altså en nervesmerter. Nerve som kommer i klemme? Du må få din fastlege til å undersøke deg, helst dagen etter at du har onanert, så man kan forsøke å relatere det til en bestemt nerve. Kanskje du vil bli henvist videre til nevrolog eller smerteklinikk?

Nervesmerter kan behandles med botox-injeksjon, antidepressiv behandling som Sarotex, eller med gabapentin.

Jeg håper inderlig at du kan få hjelp.

PS: Når det gjelder bruk av Paracet, er maksimal døgndose er 4 g. Les i legemiddelhåndboka om dosering.

Vennlig hilsen Mette