Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mycoplasmainfeksjon ved bruk av vibrator?

Spørsmål

Hei. Jeg fikk 150 mg fluconazol for underlivssopp i skjeden og muligens urinrøret. Samtidig som dette brukte jeg min vibrator (womanizer) som jeg brukte da jeg var smittet av Mycoplasma genitalium for ca 10 uker siden på det tidspunktet. Den var ikke vasket etter bruk, men før jeg brukte den tok jeg på litt antibac i og rundt vibratoren. Etter et par dager begynte jeg å merke svie når jeg tisser og ellers, og kløe i underlivet. Derimot er utfloden helt normal. En liten stund etter dette fikk jeg akutte og intense smerter i bekkenet som gikk videre opp til magen rett ovenfor navlen. Det ble verre da jeg bevegde meg og da jeg presset. Da smertene var verst var jeg småkvalm og litt svimmel. Jeg tok derfor en Ibux og en Paracet som smertestillende. Dette hjalp, og smertene var helt borte etter et par dager. Jeg er redd for at jeg har smittet meg selv med Mycoplasma genitalium igjen og derfor fått en bekkeninfeksjon? Kan dette være symptomer på en bekkeninfeksjon? Burde jeg sjekke dette? Alle gynekologene har enten ferie eller en lang venteliste.

Kvinne 20
Svar

  

Mycoplasma genitalis er en bakteriesykdom som har mange likheter med chlamydia, ikke minst at den overføres seksuelt ved direkte kontakt (vagina, anus og ved munnsex), og noen mener at smitte kan overføres ved bruk av sexleketøy. Da mener man sannsynligvis ved felles og samtidig bruk av f.eks vibrator? At bakterier har holdt seg levende på en vibrator i 10 uker, anser jeg for utenkelig. Du renset med antibac før bruken. Jeg kan ikke helt regne ut tidsforløpet, men det var etter ‘noen dager’ du fikk svie ved vannlatning og kløe og ‘en liten stund etter dette’ fikk du smerter i magen som varte ‘et par dager’. 

Svar på dine spørsmål:

· Jeg er redd for at jeg har smittet meg selv med Mycoplasma genitalium igjen og derfor fått en bekkeninfeksjon? Svar: Jeg regner det som usannsynlig, bakterier kan ikke holde seg i så lang tid på et instrument. Du renset  tilmed med antibac. Inkubasjonstiden er 1-2 uker, dvs tid fra smitte til symptomer. Du fikk tilsynelatende symptomer tidligere?

· Kan dette være symptomer på en bekkeninfeksjon? Svar: ved bekkeninfeksjoner det smerter, feber og generell sykdomsfølelse. Dine symptomer gikk raskt over uten bruk av antibiotikum. Det tyder ikke på at du hadde bekkeninfeksjon.

· Burde jeg sjekke dette? Svar: Jeg kan ikke se at det er grunn til å teste deg, i og med at du ikke har symptomer og at smitte er usannsynlig

Så jeg synes at du kan slappe av og ikke tenker mer på mulig infeksjon.

Vennlig hilsen Mette 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-