Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Muskelknuter og graviditet

Spørsmål

Hei. Jeg er 32 år og prøver å bli gravid. Under min gynekologiske undersøkelse og celleprøve fikk jeg vite at jeg har fått en liten muskelknute på utsiden av livmoren siden sist jeg var på undersøkelse for litt over to år siden. Skal tilbake for en sjekk av str om 6 mnd. Kan denne muskelknuten vokse seg voldsomt stor på kort tid? Og kan den hindre meg å bli gravid eller under svangerskap og fødsel? Det står skrevet mye om muskelknuter i livmoren der ute, men ikke så mye om de på utsiden. Følte ikke at jeg fikk tilstrekkelig med svar hos gynokolog. Stresset og engstelig.

Kvinne 32
Svar

  

Med alderen er det ganske vanlig å få muskelknuter på livmoren, spesielt hos de som ikke har vært gravide. Muskelknuter kan sitte inni livmoren, i veggen og utenpå livmoren, de kan sitte i selve livmoren og i livmorhalsen. ‘En liten muskelknute på utsiden av livmoren’ lyder meget uskyldig og jeg tror ikke den vil gi problemer hverken med å bli gravid eller under graviditet. Til dine spørsmål.

· Muskelknuter vokser i de fleste tilfeller meget langsomt

· Med beskrevne lokalisasjon vil man ikke forvente at det er problemer med befruktning

· Muskelknuter kan vokse under graviditet, men ikke alltid. Store muskelknuter kan føre til at fosteret legger seg ‘feil’ i livmoren og man må forløse med keisersnitt. Man vil sjekke disse forhold i løpet av graviditeten ved ultralyd og utvendig undersøkelse.

Ingen grunn til å bli stresset. Du kan lese mer om muskelknuter på dette nettstedet:

Muskelknuter i livmoren, myomer - Lommelegen

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-