Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mulig årsaker til en liten vaginalblødning

Spørsmål

Hei. Har et spørsmål. Fikk ei datter for 1 år siden. Fikk tilbake menstrusjon for 1 mnd siden. Begynte på minipiller et par dager, men sluttet da vi bestemte oss for at vi ønsker en til. Hadde før graviditet syklus på ca. 28 dager. Fikk første mens tilbake 10 mai. Har ventet på mensen igjen denne mnd. På torsdag kjente jeg litt svake smerter/ubehag i underlivet og gikk på do. Var ei lita stripe med slim i trusa som var blank med litt svak rosafarge. Men når jeg skylle ned såg jeg en rød klump i do som var sikkert 2-3 cm. Og så fikk jeg en liten stripe blod på papiret når jeg tørka meg. Har ikke hatt noe mer blod ettepå. Bare en liten stripe i slim dagen etterpå. Fortsatt ikke fått mens. Har av og til hatt stikkinger i underlivet det siste årst, men ikke veldig mye. Har tatt gu hos to kvinnelige leger + celleprøve som var fin. Hva kan dette ha vært? Kan det være noe farlig? Har tatt graviditetstest både før og etter klumpen, da jeg har vært kvalm. Men vært negativ. Bruker mens være regelmessig når man får den tilbake etter fødsel.

Kvinne 21
Svar

Hei.


Det er ikke uvanlig at mensen kan være litt uregelmessig både i frekvens og mengde, i en periode etter fødsel. Men så lenge som et år etter, er ikke helt vanlig, men det kan ikke utelukkes at det kan ha med dette å gjøre, evt kombinert med din bruk av minipiller, som også har påvirket din hormonelle situasjon. Vi kunne naturligvis ha tenkt i retning av en spontanabort i svært tidlig fase, når det gjelder den klumpen med blod du observerte, men du sier jo at du tok gravitest før dette skjedde, så da er jo den muligheten liten, men aldeles utenkelig er det vel ikke, om det har vært i så tidlig stadium at gravitesten ikke slo ut, men dette er svært lite sannsynlig i praksis. At dette har med sykdommer å gjøre, kan nok også utelukkes, siden du er så grundig og hyppig undersøkt av gynekolog, så du trenger ikke tenke på om det kan være noe farlig, slik du spør om. 

Andre blødningsårsaker kan også nevnes: Festeblødning idet det forplantede egget fester seg i livmorslimhinnen, og eggløsningsblødning. Det sistnevnte er også en mulighet her i ditt tilfelle.

Alt i alt ville jeg ihvertfall ikke vært bekymret for dette, om jeg var deg. La det gå litt tid og se om syklusene normaliserer seg igjen. Det gjør de etter alt å dømme. Hvis det ikke har skjedd i løpet av noen måneder, tar du heller kontakt med fastlege eller gynekolog for videre utredning, inkl hormonstatus.

Håper det var greit svar, ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-