Mørkt menstruasjons blod

Spørsmål

Hei!
I min menstruasjonsperiode er mensen svart/brun, jeg har hatt en del sopp som jeg har brukt canesten til å behandle.Lurer på om fargen på mensen kan ha sammenheng med sopp eller er det vanlig å ha den fargen på mensen, evt om jeg kanskje ikke har hatt sopp men har en annen kjønnssykdom?

Relevante sykdommer/medisiner: P- piller: jasmin

Kvinne, 21 år

Svar

Hei!

Jeg tror nok ikke at den mørke fargen har noe med soppinfeksjonen å gjøre. Fargen og konsistensen på menstruasjons blodet kan variere ganske mye. Det at den blir mørkere har ofte med at blodet har brukt noe lang tid fra livmoren og ned, dette gjør at blodet får tid til å koagulere (størkne) og da blir det mørkere. Ofte er mensen mørkere i begynnelsen og slutten av blødningsperioden, dette er og normal.

Du skriver ikke om du og hadde så mørk mens også før du begynte med p-piller, ofte fører p-piller til noe mindre menstruasjon og dette kan igjen få blødningen til å gå saktere og altså føre til størkning.

En sjelden gang kan infeksjoner i f.eks livmoren eller egglederne føre til mørkere menstruasjons blod, men i slike tilfeller vil man stort sett ha andre symptomer også, som smerter i nedre del av magen, feber, urgelemessig og smertefull menstruasjon, samt utflod.

Det er uansett viktig at kvinner går regelmessig til gynekolog, nevn dette neste gang du er der, eller ta det eventuelt opp med fastlegen din.
Skulle du få noen av de andre symptomene som jeg nevnte over må du selvfølgelig ta kontakt med lege med en gang.

Håper dette var til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-