Mola?

Spørsmål

Hei! I mars hadde jeg en missed abortion, som ble oppdaget i uke 12, der fosteret hadde vært dødt siden uke 8. Samme dag som det ble oppdaget tok jeg en medisinsk abort og var på kontroll 1 og 2 uker etter dette og alt så ut til å gå tilbake til normalt, ingen rester eller noe og slimhinnen i livmoren ble mindre for hver kontroll. Etter 3-4 uker begynte jeg å føle meg gravid igjen og det ble sterkere strek på testene. Dette kunne jo være tilfellet, men litt etterpå hadde jeg noe som lignet en spontanabort. Fikk komme inn på ul og der sa de det var rester etter forrige aborten, og da var slimhinnen vokst igjen. Dro deretter på utskrapning. Nå, noen måneder senere er jeg gravid igjen og fikk komme inn til tidlig ul i uke 6, da de mistenkte at dette kunne være en «falsk graviditet» siden den mikroskopiske prøven av utskrapningen viste noen aktive celler i morkaken. Gyn sa at dette svangerskapet så normalt ut og vi så et bankende hjerte. Jeg spurte ikke noe mere om dette med prøven av morkaken, men har tenkt mye på det i ettertid. Jeg synes ikke gyn tok seg nok tid til å forklare meg om dette. Jeg har søkt meg grønn på google og sitter igjen med enda flere spørsmål. Jeg lurer på hva det betyr? Er det normalt at graviditeten blusser opp igjen dersom ikke alt vevet er borte? Skjønner at du kanskje ikke sitter på fasitsvaret i dette tilfellet, men lurer på hva du med din erfaring tenker om dette.

Kvinne 24

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

  

Det er vanskelig å tolke hva legen har tenkt på og forklart deg. Det eneste jeg kan forestille meg er at det kan ha vært mistanke om det som betegnes som ‘mola’ hvor morkaken kan fortsette å vokse og utvikler seg med mange små blærer som kan ses ved ultralyd, og hvor det fortsatt produseres svangerskapshormonet hCG. Hvis det var mistanke om denne tilstanden, så er rutinen å følge nivået av hCG ved en blodprøve og sikre seg at det går mot null og ikke fortsetter å øke og hvor det da kan bli aktuelt å behandle med cellegift.

Nå har man med ultralyd sikret seg at det er et nytt svangerskap og ikke en mola-utvikling som er på gang.

Det var mine tanker. 

Hør med legen om det var mola det var mistanke om? Det vil ikke ha betydning for denne graviditeten. 

Lykke til, vennlig hilsen Mette

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn