Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mislykket TVT operasjon for urininkontinens?

Spørsmål

Hei. Jeg fikk for snart 14 dager siden utført en TVT operasjon for urinlekkasje. Men jeg lekker fremdeles. Trodde det skulle vise resultat med det samme. Viser at 80-90℅ av inngrepene er vellykket. Vil det si at i mitt tilfelle er mislykka? Er kjempeskuffet. Må få legge til at inngrepet ble gjort i narkose, for at jeg ikke kunne bruke spinalbedøvelse. Vet at andre sykehus bruker en annen form for lokalbedøvelse. Så tenker jeg at når jeg fikk narkose , så kunne jeg ikke hoste, noe en gjør i lokalbedøvelse for å se hvor mye en skal stramme. Er dette en operasjon som kan gjøres om igjen,/ stramme båndet, eller er toget gått for min del? Så spørsmålet mitt er som forklart, er operasjonen hos meg mislykket?

Kvinne 47
Svar

  

Beklager at det har tatt litt tid å besvare, men jeg måtte høre med gynekologene på det lokale sykehuset om hva de mener.

Det er best å opereres i lokalbedøvelse eller i ryggbedøvelse. Da kan pasienten hoste så man kan stramme båndet til det gir tilstrekkelig hold. Det er imidlertid flere steder hvor man operer i full narkose.

Det er for tidlig å vurdere operasjonsresultatet etter bare to uker. Vurderingen gjøres etter tre måneder. Man kan ikke stramme båndet på nåværende tidspunkt. Men det er ikke umulig å legge et nytt bånd senere (og la det gamle bli liggende), eller man kan injisere partikler som støtter opp om blærehalsen.

Det er mulig at du ikke har hatt ren stressinkontinens, inkontinens ved hoste, hopp osv., men at du også har hatt en komponent av urgeinkontinens (hastverksinkontinens). Denne formen blir ikke bedre etter TVT, den kan i verste fall bli verre. Her hjelper blæretrening og det finnes legemidler. 

Så konklusjonen blir at man ikke kan vurdere om operasjonen er mislykket på nåværende tidspunkt, du må vente tre måneder til vurdering.

Vennlig hilsen Mette

PS du må få sjekket at du ikke har en urinveisinfeksjon på gang. Ta urinprøve med til din fastlege.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-