Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Menstruasjonssmerter uten menstruasjon

Spørsmål

Jeg fødte for 6 mnd siden og satt da inn en p-stav 2 uker etterpå. Nå noen måneder senere har jeg vært plaget med milde menssmerter, hele tiden over flere uker. Vurderer nå å ta den ut. Er det normalt å bli plaget med menssmerter uten at mensen kommer? Disse smertene er akkurat lik som om mensen er på vei, om du skjønner, men aldri kommer som en opphengt CD spiller på en måte. Har mye stress i hverdagen og opplever mye luftsmerter også. Jeg har ammet disse månedene også.

Kvinne 24
Svar

For å besvare ditt spørsmål, så er det ikke normalt med menstruasjonssmerter uten å få menstruasjon. Du forteller ikke om noe unormalt ved fødselen, som keisersnitt eller utskraping. Det kan en sjelden gang føre til at det er kommet sammenvoksninger inne i livmoren, så blodet ikke kommer ut. Det skjer ikke ved en vanlig fødsel. Stress gir ikke slike smerter

Hvis du i flere uker har hatt sterke smerter, så bør du få en undersøkelse, helst hos gynekolog som kan utføre ultralydundersøkelse for å utelukke noe unormalt med eggstokker eller ved livmoren. Jeg kan ikke se at det er grunn til å fjerne p-staven før du er grundig undersøkt.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-