Menstruasjonsforstyrrelse etter p-pille

Spørsmål

Jeg har et spørsmål angående eggløsning og graviditet. Jeg og min samboer forsøker nå å få barn. I april sluttet jeg med p-pillen, som jeg har brukt som prevensjon de siste 10 årene. De siste 4-5 årene har jeg brukt p-pillen Diane. I og med at jeg har brukt pillen har min menstruasjon alltid kommet som beregnet. Dette fortsatte det med også når jeg sluttet med p-pillen,i sammen rytme med syklus på ca 28 dager, helt frem til november måned da menstruasjonen ble 12 dager forsinket. Siden det har jeg hatt menstruasjonen en`gang, og da først 43 dager etter første dag i forrige mensperiode. Det jeg nå lurer på er om det kan være noe galt fatt ettersom jeg nå får så "sjelden" mens? Cirka 14 dager før den siste mensen kom nå hadde jeg en mer slimaktig utflod enn ellers, som jeg regnet med kunne være tegn på eggløsning. Dette er første gang jeg har hatt den slags utflod siden jeg startet med p-pillen. Er det mulig at min syklus nå vil bli så lang som ca 40 dager, eller vil det kunne gå tilbake til 28 dager som før igjen? Jeg føler meg jo nesten litt "snytt" for muligheter til å bli gravid når jeg har så lange sykluser,det blir langt mellom hver eggløsning...Går det an å gjøre noe med dette? Jeg har også vært svært plaget med brystspreng og verk i korsryggen i 20-25 dager før menstruasjonen disse siste to månedene. Jeg var hos gynekolog for 3 mnd siden, da så alt normalt ut... Hvor lenge kan det ta fra man slutter med p-pillen til man har en normal eggløsning igjen?
Med vennlig hilsen Lille.

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

* Det jeg nå lurer på er om det kan være noe galt fatt ettersom jeg nå får så "sjelden" mens?
- Nei, ikke noe "galt", men eggløsnings-"klokken" er kommet ut av rytme.Dette kan skje også uten foregående p-pillebruk, og det retter seg vanligvis over tid. Med uteblitt eggløsning vil det normalt danne seg den type utflod, som du beskriver, og hormonnivået medfører også brystspreng.
*Går det an å gjøre noe med dette?
- Slike forstyrrelser kan behandles medikamentelt, men det krever en forutgående, ny undersøkelse hos gynekolog, som må vurdere eggstokkene (cyster?) og foreta hormonanalyser.
* Hvor lenge kan det ta fra man slutter med p-pillen til man har en normal eggløsning igjen?
- Dette er helt individuelt, men igjen: Hvis det ikke har inntrådt nye og uavhengige forandringer i spesielt eggstokkene, vil dette normalisere seg.
Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn