Menstruasjon etter spontanabort

Spørsmål

Hei! Min spontanabort startet med første blødningsdag fredag 4. oktober og onsdag 9. oktober virket det som om at fostersekk og det aller meste kom ut (har muligens gjennomgått en blighted-ovum, som ble funnet ut i uke 11 etter oppståtte blødninger). Blødde omtrent en uke etter dette og virker nå fin. Har negative graviditetstester. Når kan jeg forvente eggløsning og/eller første menstruasjon? Det har nå gått 1 måned siden første blødningsdag og har tidligere hatt regelmessig syklus. Kjenner foreløpig ikke noe spesielt på kroppen. Har hatt samleie etter spontanaborten.

Mann 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

  

Vanligvis kommer første menstruasjon etter en abort i løpet av 4-6 uker, og eggløsning to uker tidligere. Man kan bli gravid før man har fått menstruasjon, men det anbefales -på noe spinkelt grunnlag- å vente med å forsøke å bli gravid til det har vært en normal menstruasjon. Tanken er at da er livmorslimhinnen normal etter aborten.

Lykke til, det er 85% sjanse for at det skal gå bra neste gangen!

vennlig hilsen Mette


PS fra Veilder i gynekologi for norske gynekologer: Man bør unngå å bruke begreper som "blighted ovum" og "missed abortion", som er eldre begreper som i dag bør erstattes av komplett eller inkomplett abort (uten eller med rester i livmoren).

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn