Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Menstruasjon etter spontanabort

Spørsmål

Hei! Min spontanabort startet med første blødningsdag fredag 4. oktober og onsdag 9. oktober virket det som om at fostersekk og det aller meste kom ut (har muligens gjennomgått en blighted-ovum, som ble funnet ut i uke 11 etter oppståtte blødninger). Blødde omtrent en uke etter dette og virker nå fin. Har negative graviditetstester. Når kan jeg forvente eggløsning og/eller første menstruasjon? Det har nå gått 1 måned siden første blødningsdag og har tidligere hatt regelmessig syklus. Kjenner foreløpig ikke noe spesielt på kroppen. Har hatt samleie etter spontanaborten.

Mann 27
Svar

  

Vanligvis kommer første menstruasjon etter en abort i løpet av 4-6 uker, og eggløsning to uker tidligere. Man kan bli gravid før man har fått menstruasjon, men det anbefales -på noe spinkelt grunnlag- å vente med å forsøke å bli gravid til det har vært en normal menstruasjon. Tanken er at da er livmorslimhinnen normal etter aborten.

Lykke til, det er 85% sjanse for at det skal gå bra neste gangen!

vennlig hilsen Mette


PS fra Veilder i gynekologi for norske gynekologer: Man bør unngå å bruke begreper som "blighted ovum" og "missed abortion", som er eldre begreper som i dag bør erstattes av komplett eller inkomplett abort (uten eller med rester i livmoren).

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-