Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mensen har vart noe for lenge nå

Spørsmål

Hei
Jeg har sett nesten lignende spørsmål her inne. Men syns det er ok å få et privat svar selv. Jeg er 27 år gammel. Fødte siste barnet for 1 år siden og har fått 2 barn før dette også.
Normale fødsler, men store barn. Tok undersøkelse hos legen med celleprøve i april i fjor. Alt normalt. Først begynte jeg på mercilon, da opplevde jeg blødninger etter samleie og sporadiske blødninger nå og da på pillebrettet. Da dette ikke ga seg oppsøkte jeg en privat gynekolog. Ba om å få utført innvendig ultralyd. Sjekket meg for kjønnssykdommer (ikke byttet partner heller) og tok ennå en celleprøve. Ho syntes alt så bra ut og celleprøven herfra var også normal. Jeg startet da på microgynon. Ikke opplevd så mye blødninger etter samleie lenger og ikke så mye blødninger ellers heller. Men sånn som nå har jeg tatt 6 piller av det første brettet etter mensen og nå har liksom mensen aldri "gitt" seg. Først var det opphold et par dager, men så kom det litt brunt og idag er det litt blod igjen. Har jo hørt om livmorhalskreft som kommer helt brått, men da ville de vel oppdaget NOE på undersøkelsene?
Hvor vanlig er det med litt sånne blødninger? Har nå brukt microgynon i 5 mnd.
Er jeg undersøkt bra? Gynekologen mente de ikke kunne overse kreft på to så tette celleprøver tatt av to uavhengige leger/gynekolog men..

Svar

Hei.

Så nylig som du er gynekologisk undersøkt og bekreftet frisk, er det ingen grunn til bekymring her. Du er grundig undersøkt. Blødningsforstyrrelser som kommer og går, er vanlig, og behøver ikke å skyldes sykdom, men f.eks. hormonelle årsaker, og så kan det jo såklart være bivirkning av Microgynon også.

Jeg ville derfor trygt se an dette noe. Forsvinner det og ikke dukker opp igjen, så behøver du ikke å foreta deg noe, og da kan du tilskrive det tilfeldighetenes konto.
Men vedvarer det og ikke stopper av seg selv, så skal du naturlig nok oppsøke fastlege eller gynekolog.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-