Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mens-spørsmål

Spørsmål

Hei.
Dette er videre på mitt tidligere spørsmål http://www.lommelegen.no/legesvar/2-døgn-med-murring-i-underlivet.
Etter å ha hatt vondt i nesten over 2 uker med smerter nedentil og vært kvalmen bestilte jeg time hos gynekolog. Hun trodde det kan ha vært en cyste som hadde sprukket og det er derfor jeg har hatt så vondt men kunne ikke finne noe galt nå.
Nå snart en måned etterpå:
Jeg fikk mensen nå den 12. Oktober. Eneste måten jeg kan se dette på er at det er blod når jeg tørker meg på do som varierer veldig på mye og lite blod og litt blod i bindet men som forsvinner ved neste dobesøk at jeg nesten ikke har måttet skiftet bind. Jeg har hatt ingen menssmerter eller hatt masse blod i bindet som jeg pleier å få noe så jeg er litt bekymret om noe er galt med meg?
Jeg fikk mensen 02. September og neste nå den 12. Oktober. Er dette en uregelmessig syklus? Mine pleier å vær med 38-40 dagers mellomrom.
Jeg er jomfru så jeg kan ikke være gravid.

Svar

Hei.

Du hadde mens 2.september og fikk neste mens 12.oktober. Det er vel ganske nøyaktig 40 dager, altså lengre enn gjennomsnittlig sykluslengde. Men du skriver jo her at du pleier å ha nettopp 38-40 dager syklus, så det høres jo da normalt ut for ditt vedkommende? Du spør om dette er "uregelmessig syklus". Det er noe vanskelig å bruke begrepet uregelmessig syklus når en kun har to mensdatoer å forholde seg til. Skal en vurdere om noe er uregelmessig, så må en jo ha flere datoer og sykluser å vurdere. Så det kan du jo følge videre. Fortsetter du med 38-40 dagers sykluser, slik du har hatt før, så er det saktens lengre enn snittet, men ikke uregelmessig i seg selv, om du fortsetter med de intervallene mellom hver mens.

Du forteller videre om lite blod nå ved siste mens og ingen menssmerter, og du spør om noe "kan være galt" med deg. Det jeg tenker om det, er følgende: Mens kan variere, og du kan tilfeldigvis hatt en noe uvanlig mens akkurat nå sist. Det behøver slett ikke å ha noen årsak i det hele tatt, og det behøver ikke å bety sykdom. Det at du helt nylig har vært undersøkt av gynekolog, taler sterkt i retning av at du ikke har noen gynekologisk sykdom. Noe utover det kan jeg ikke si her over nett, uten muligheten til å undersøke deg og å følge deg opp videre.

Men om det vedvarer, så tar du kontakt med fastlege og/eller gynekolog igjen, naturligvis, for en fornyet vurdering.
Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-