Mens og piller

Spørsmål

hei
jeg begynte på p-piller 2 uker før jeg skulle ha mensen. Men jeg fikk mensen en halv uke tidligere(jeg har litt uregelmessig mens, men bare en ukes forskjell på det meste). Jeg fortsatte å ta p-pillene, slik at de første dagene av mensen tok jeg ikke de sukker- pillene(den siste linja), pga mensen kom tidligere. Den siste linja begynte jeg på 3 dager før mens-dagene var over. jeg tok ikke alle de sju sukker-pillene (for at jeg skulle komme "a jour"), går det bra?
Det som skjedde var at jeg glemte noen piller, både før mensen og mens jeg hadde mensen. Kan jeg ha blitt gravid?
Kan jeg bli gravid etter at mensen nå er ferdig fordi jeg glemte p-piller da jeg hadde mens(det var av de som har hormoner i seg(ikke sukkerpillene))?
Mensen var litt kortere enn vanlig, er det pga p-pillene?

Hilsen bekymret.

Medisiner: trionetta

Kvinne, 17 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Hvis du nå er i gang med tablettene igjen og tar en pille hver dag slik de ligger på brettet, skulle det være liten sannsynlighet for at du kan bli gravid nå. Da du hadde mensen er det også usannsynlig at du kan ha blitt gravid, som du sikkert vet må det være samleie i nærheten av eggløsning for at graviditet skal inntreffe.

Det blir veldig uoversiktlig for deg hvis du skal ta snarveier og kutte ut piller her og der fordi mensen kommer tidligere eller er kortere osv. Jeg vil anbefale deg å ta pillene slik de ligger på brettet, både ekte og "jukse"-piller. Da vil etterhvert menstruasjonen innstille seg etter pillene og ikke omvendt og du vil få full beskyttelse hele tiden.

Det kan godt hende at mensen er litt kortere enn vanlig pga pillene, men det gjør ingenting.

Husk også at så lenge du får menstruasjon er du neppe gravid.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-