Mellomblødninger

Spørsmål

Jeg er en jente på 30 år, har et barn på 3 år og tok nylig en celleprøve som var OK (3 mnd siden).
Jeg har den siste tiden hatt småblødninger utenom mensen. Denne gangen kom den 4 dager etter mensen (tidligere har det kommet noe før mens, rundt eggløsning). Det er ikke så mye blod, men blødningen etterfølges av smerter på den ene siden (type menskramper). Jeg går for tiden på en vitaminkur etter at det ved hårprøve ble avdekket noen vitamin og mineralubalanser (lavt jern, høyt kobber,lavt kalium). Ettersom jeg nylig har tatt en celleprøve trenger jeg vel ikke å frykte kreft? Bør jeg gå til legen eller det dette normalt? Jeg har ellers regelmessig mens.

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg forutsetter at du ikke bruker hormoner/p-piller. Jeg synes du skulle få tatt en kontroll, siden mellomblødningene er nyoppståtte. Det er lite sannssynlig at det er noe galt i livmorhalsen, hvor celleprøven blir tatt fra. Ovenfor livmorhalsen er det en 4 cm lang livmorhule, og oftest kommer blødningene derfra. Det kan skyldes hormonbetinget fortykkelse av slimhinnen, muskelknute eller polypp m.m. Celleprøvene viser heller ikke alltid sannheten "(falske negative prøver i opp til 20%!)
Jeg vil forslå henvisning til gynekolog for hormomanalyse, ny celleprøve og vaginal ultralyd, men jeg tror ikke dette er noe du trenger å engste deg for!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn