Mellomblødninger, ryggsmerter m.m., -bør jeg til lege?

Spørsmål

Spm ang avvikende blødninger. I perioder vært noe plaget m mellombl, men normal syklus de siste 6-7 mnd. Begynt å få mellombl igjen,og denne måned var syklus ca 1 uke over tiden og kom aldri normalt igang. Småblødd i ca. 14 dager nå av og på. I tillegg vag. kløe og veldig vondt i korsryggen (hatt slike korsryggsm av og på i ca 1 år). Verst v gange, føles av og til ut som korsrygg skal "gå av på midten", hjelper litt å bøye seg ned/fram. I tillegg veldig varm/svett i ansiktet (mest) i perioder. Afebril. Siste 4 år vært overvektig, og ikke klart å komme tilbake i normal vekt. Har tenkt at ryggsm, i tillegg til slitenhet og svetting (evt også blødningsforstyrrelse) kan skyldes overvekt, men er jo usikker om d kan være noe annet. Prøve livmorhals og livmorhule tatt 2016 normal. Div hormonprøver tatt 2017 normal slik jeg forsto d. Stoffskifte tatt 2017 normal. Før d hypotyreose, men gått tilbake grunnet sep. Lithionit. Bør jeg bestille time gyn el kan jeg avvente d og se an hvordan d blir neste/de kommende mnd? Takk for svar.

Kvinne 39
Svar

Hei.


Du spør her om du bør bestille time hos gynekolog, eller avvente dette i noen måneder. Det er ofte lurt å se ting litt an, for mye i kroppen varierer over tid, og ordner seg selv. Nå har du hatt normal syklus i 6-7 måneder, og så melllomblødninger igjen, forsinket mens og nå småblødninger i et par uker. I tillegg har du ryggsmerter, -hvilket selvfølgelig kan utløses og forverres av overvekt, slik du selv sier, -men sykdom kan nå oppstå når som helst, også to år etter siste prøve fra livmorhulen, så alt i alt synes jeg at du kan bestille time hos fastlegen din (som kan vurdere dine symptomer mhp evt sammenhenger) og også en kontroll hos gynekolog,-om du ikke slutter å blø etterhvert. Jeg synes ihvertfall ikke du skal vente i noen måneder, slik du spør om. Uregelmessige blødninger er ikke uvanlig, og det skyldes oftest ikke-alvorlig sykdom, f.eks. hormonelle forstyrrelser, men det kan som kjent skyldes alvorlig sykdom også, derfor synes jeg ikke du skal vente i flere måneder for å få sjekket dette, slik du spør om.

Håper det var et greit svar og råd, ha det bra.