Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mellomblødninger etter samleie

Spørsmål

I snart ett år har jeg vært plaget med mellomblødninger. Det kommer av og til etter sex og alltid når jeg har eggløsning. Varierer mellom gammelt og nytt blod. Var hos gynekolog da jeg hadde gått med dette et par måneder. Han tok celleprøve og ultralyd. Alt ok. Menstruasjonen min varer kun 3 dager, men har jo småblødd et par uker i forveien. Har samboer, tre barn og bruker kun kondom som prevensjon. Hva kan disse blødningene skyldes? Er det noe jeg kan gjøre for å stoppe dem? Blir bekymret for disse blødningene og vurderer å dra til gynekologen på nytt, men er jo bare 10 mnd siden sist jeg var der!

Svar

Hei.

Jeg kan nok ikke si hva disse blødningene skyldes uten å undersøke deg. Generelt sett så kan det skyldes hormonelle forhold (blodprøver vil avklare dette), evt sykdom i livmor eller livmorhals, noe en gynekologisk undersøkelse vil kunne avklare.
Du spør hva du kan gjøre for å stoppe disse. For å kunne svare på det, må man vite årsaken, for behandling vil jo avhenge av hva man skal behandle. Siden jeg ikke vet hva årsaken er og heller ikke kan finne det ut via internett og uten legeundersøkelse, så kan jeg dessverre heller ikke si noe om hva som kan hjelpe deg.
Du spør om du bør oppsøke gynekologen på nytt. Det synes jeg absolutt.
Det kan jo teoretisk sett ha vært et eller annet i tidlig fase, som gynekologen ikke oppdaget eller ikke undersøkte deg for, da du var der sist, og som nå kanskje kan være mulig å identifisere.

Og uansett har du et gynekologisk problem, som du ikke har fått hjelp for, så det er slik jeg ser det, åpenbart at du skal til gynekolog påny nå.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-