Manglende menstruasjon

Spørsmål

Jeg sluttet på p-piller (marvelon) for 6 mnd. siden fordi vi ønsker oss barn. Men jeg har fortsatt ikke fått mensen tilbake. Jeg har skjønt at det kan ta lang tid før alt er normalt, men jeg lurer på hvor lenge vi bør vente før det er aktuelt å gjøre noe med det. Og er det evt. noe som kan gjøres?
Det må sies at jeg alltid har hatt lange og uregelmessige sykluser, men nå er jeg redd for at jeg har tullet det til fullstendig.
Ikke at vi har så dårlig tid, men det er litt frustrerende å aldri komme i gang. Er det vits i å oppsøke fastlegen eller vil jeg bare bli sendt hjem med beskjed om å være tålmodig? Jeg er ikke så glad i legekontorer at jeg ønsker å gå dit unødig.

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Menstruasjonen kommer i de aller, aller fleste tilfeller tilbake, bare hos noen få uteblir den inntil man setter i verk tiltak. Det er vanlig at p-pillebruk, hardtrening, slanking, psykisk og fysisk stress kan få menstruasjonen til å bli uregelmessig og i noen tilfeller helt borte.

Etter 6 måneder synes jeg det er rimelig å kontakte legen din for å få målt hormonnivåer i kroppen og for å få utført en underlivsundersøkelse. Hvis hormonnivåene ikke er normale kan det være aktuelt å bruke medikamenter for å få menstruasjonen i gang igjen.

ps.: du er ikke gravid da?

Lykke til med forsøkene på å få barn!!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-