Mangel på sexlyst

Spørsmål

hei.
jeg er en ung mann på 25 år, fikk meg ny kjæreste i for ca 6mnd siden, jeg hadde da gått singel i 2.5 år før jeg traff henne. jeg ble ikke hodestups forelsket og utsende messig var hun ikke typisk min smak, men hun smigret meg veldig, og hadde en flott personlighet som jeg falt pladask for.

jeg fikk en bra tone med henne og vi ble sammen. i ettertid har vi hatt et bra forhold, har det gøy sammen, flirer mye og gjør mye ting sammen og deler mye av de samme meningene om ting.
vi snakker bra sammen om private ting o.l. føles ut som vi har vært sammen i mange år. jeg synnes hun er meget pen og kunne godt tenke meg at hun skulle bli mor til mine frammtidlige barn. vi har flyttet sammen og alt er topp. bortsett fra at jeg ikke har samme sexlyst som henne, jeg sliter rett og slett med å få lyst. det er alltid hun som tar iniativ til sex, ofte aviser jeg henne eller har sex med henne for at hun ikke skal føle seg usexy, noe som gjør at jeg føler meg kjiip. hun sier hele tiden hvor glad hun er i meg og hvor sexy hun synns jeg er, men det gjør liksom ikke susen for meg.

jeg har lenge hatt en jobb som jeg mistrives i, hadde også for litt over et år siden en kraftig hodeskade med små symptoner på små depresjoner og er ofte veldig følsom. kan dette være årsaken? jeg er jo så glad i henne, hun er jo kunn snill og god med meg. jeg vil jo ha like stor lyst på henne som hun har på meg.
hva kan jeg gjøre? og hva kan det skyldes at jeg ikke tenner på henne?Relevante sykdommer/medisiner: difus hjerneskade

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Mangel på sekuell lyst kan ha så mange årsaker. Og ofte er det rett og slett mangel på overskudd - det at man er sliten av dagliglivets mas og kjas og krav eller også som du er inne på at man plages av små eller større depresjoner. Du forteller at dere har en god tone sammen, koser dere mye og har mye glede av hverandre. Men at du har en jobb som du mistrives i samt at du sliter med ettervirkning etter en kraftig hodeskade. Jeg tror dette nok er grunnen til at du ikke har så mye overskudd til den seksuelle lyst. Det å gå med en vedvarende depresjon som du forteller om, er ofte en utløsende årsak til manglende lyst. Jeg synes det høres ut som du burde gjøre noe med den arbeidssituasjonen for å gå i en arbeidssistuasjon man mistrives i er utrolig energitappende. Hvis du kan skifte jobb da. Du sier jo selv at du er veldig glad i henne, så det er vel ikke mangel på ømme følelser for henne du har. Men den seksuelle lyst er veldig mye et speil på den daglige livssituasjon, og en dårlig arbeidssituasjon preger veldig en hverdag. En annen ting du bør gjøre er å kontakte din fastlege og be om at han/hun tar en prøve på et hormon som heter Prolaktin. Noen mennesker utskiller mer av dette hormonet enn normalt og det forårsaker mangel på sekuell lyst. Dette kan behandles. Mange av de pasienter som jeg har hatt som har forhøyet Prolaktin, har ikke hatt andre symptomer enn mangel på seksuell lyst. Jeg håper dette var noen råd til hjelp for deg!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-