Mammografi/ultralyd godt nok?

Spørsmål

Er mammografi og ultralyd nok sikker diagnostikk etter funn?
Etter funn på mammografi, ble jeg henvist til ultralyd. Legen lurte på om jeg tidligere har hatt brystbetennelse, noe jeg svart nei på. Han så noe kjertelvev eller annet(?) like under brystvorten, men mente dette var helt ufarlig og jeg ble ikke sendt videre på etterundersøkelse som for eksempel biopsi. Jeg kjenner ingen kul selv og har heller ikke smerter. Mitt spørsmål blir da. Går det an å være så sikker på at det ikke er ondartet ved kun å se på bildene fra ultralyd/mammografi. Bør jeg slå meg til ro med svaret selv om legen sikkert har et trent øye? Vi har ingen brystkrefttilfeller i familien bare for å ha sagt det.

Hilsen kvinne 47

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Ja du kan slå deg til ro med det svaret. Ultralydsleger/røntgenleger har høy kompetanse på dette og vil henvise til biopsi ved minste tvil. De ser klart hva som er godartede strukturer, men der man er i tvil blir biopsi/finnålsaspirasjon brukt

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn