Magesmerter

Spørsmål

Hei! fikk mandag 06.03 symptomer på urinveisinfeksjon, mot sutten av uken gikk jeg til legen som sa det var litt utslag på uvi i urinen og fikk deretter antibiotika på 3 dager, søndag var jeg altså ferdig med kuren og svie ved vannlating hadde gitt seg. Mandagen fikk jeg store smerter i noe som jeg mener selv måtte vert eggstokkene. Var på venstre side stort sett hele tiden,bevegde seg litt på høyre side etter noen dagen også tilbake, smertene var ikke til å overse. Måtte ta ibux og paracet for å få sove. dette varte i en uke. på lørdag OG søndag 18. og 19.03 fikk jeg positiv eggløsningstest, lurer på om det kan ha noe med dette å gjør? men legen min og helsesøster synes det varte litt for lenge til å tro det. Helsesøster som jeg var til lente seg litt mot cyster på eggstokkene, men synes smertene mine fortsatt hadde vart litt lenge til å vere det. 19.03 forsvant desse smertene helt, men følgende mandag fikk jeg menssmerter og smerte i korsryggen, som jeg har enda.
Lurer veldig på hva dette kan vere. har bestilt meg time hos gynekolog 08.04, selv om jeg synes det er for lenge til. Sliter litt med angst når dette holder på og får derfor ikke konsentrert meg om andre ting enn dette.

Har også irritabel tarm og hadde samme uken som smertene var hard mage og sleit litt med å få tømt meg skikkelig. kan dette vere en årsak? har ikke gått på p-piller på 1 år (gikk da på mercilon). Forrige mens var forsinket, men kom etter to uker. Har ellers vert regelmessig. Opplevde også lett kvalme ved smertene. Har også tatt klamydiatest som jeg får svar på 04.04, men har hatt samme partner i 2 uker, men var bare for å utelukke med tanke på angsten min for alt dette.

takk for svar!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er flere mulige årsaker til smertene. Jeg kan dessverre ikke si deg helt sikkert hva som er tilfellet her. Urinveisinfeksjon kan spre seg opp i nyrebekkenet og gi magesmerter. Det ledsages ofte av feber og dårlig almenntilstand. Du nevner ikke noen slike symptomer. Eggløsningssmerter er også en mulighet, men jeg er enig med helsesøster at smerten vedvarte for lenge. Cyste på eggstokk kan gi smerter. Det er en absolutt mulig årsak. Cyster på eggstokk er i de aller fleste tilfeller helt ufarlig. Det vil oppdages på ultralyd når du skal til gynekolog. Kjønnsykom som klamydia kan også gi smerter slik du beskriver. Da du i tillegg hadde symptomer på urinveisinfeksjon, må dette utelukkes med prøve. Du vil få svar på denne snart. Behandlingen er annerledes enn den kuren du fikk.Det bør også bli tatt graviditetstest dersom siste menstruasjon kom på annet tidspunkt eller var ulik den du pleier å ha. Nyrestein må også vurderes dersom man ikke finner andre årsaker og smerten gjentar seg. Jeg ville ikke bekymret meg for alvorlig sykdom ut fra de symptomene du beskriver. Gynekologisk undersøkelse vil sannsynligvis avklare det meste

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-