Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Magesmerter, kvalme og tretthet med trykkfornemmelse over korsryggen

Spørsmål

Har hatt stikkende plager rundt om i magen og litt menstruasjonsaktige smerter med trykkfornemmelse over korsrygg av og på et par måneder nå. Er ofte også veldig mye oppblåst/føler meg stinn i nedre del av magen, særlig på ettermiddagen. Kjenner også på en del småkvalme og er trøtt. At jeg er trøtt vil jeg tro er en naturlig årsak som en følge av en 1 1/2 åring i hus som gir meg mindre søvn, men nevner det allikevel. Har vært til GU for 3-4 mnd siden og alt så normalt ut, men gynekologen nevnte at eggstokkene lå noe tett(tok UL). Var så til fastlegen og tok flere blodprøver for et par uker siden, og alle prøver var normale unntagen lymfocytter på 1,1. Spørsmålet mitt er da hva lymfocytter på 1,1 kan tyde på? Og bør mine plager utredes videre? I såfall hva kan undersøkes for å finne årsaken til kvalmen/menstruasjonsaktige smertene?

Kvinne 32
Svar

Hei,


Mange ting kan gi disse symptomene du beskriver, inkludert tarmproblemer som irritabel eller inflammatorisk tarmsykdom, urinveisinfeksjoner, seksuelt overførte sykdommer som ikke har blitt behandlet som feks klamydia eller gonoré, eggstokksykdommer som cyster eller svulster, eller tilstander i livmoren. 


Jeg synes du bør få disse symptomene utredet. Du skriver at du har hatt problemene i et par måneder, men at du var hos gynekolog for 3-4 mnd siden. Da regner jeg med at det besøket ikke var relatert til denne problematikken du tar opp her. Jeg vil anbefale deg at du først går tilbake til gynekologen din og forteller om disse symptomene. De vil nok ta en ultralyd til hvor de bruker en probe i skjeden din, ikke en ultralyd via magen, og de tar antageligvis en blodprøve i tillegg til prøver for å se om du har seksuelt overførte sykdommer, avhengig av hva du forteller dem når du snakker med dem.


Hvis du har hatt forandringer i avføringen som feks mye slim eller blod, eller mye diaré, ville jeg nevnt dette for fastlegen. Du skriver ikke noe om denne type symptomer, men skulle du ha det kan det være at problemet ligger i tarmene dine. 


Lymfocyttverdien din er ikke noe du skal bekymre deg for nå. Laboratorier bruker forskjellige referanseverdier, og så lenge lymfocyttene dine er over 1 er det greit. Dette kan følges via blodprøver hvis legen din ser et mønster med fallende verdier. 


Lykke til!


Mvh,


Nina C Bryhn, MD
Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-