Må jeg gå til GU?

Spørsmål

Luer på om jeg må/bør gå til g.u.? Jeg fikk fjernet eggestokker/eggeledere for 9 år siden, og livmor for 7 år siden, dette pga. blødninger og boarderline cyster. Jeg gikk til jevnlig kontroll i 2 år etter siste ingrep. Men har siden ikke vært til g.u. Bør jeg gå jevnlig til kontroll? Jeg har jo ingen ting igjen der nede. Jeg bruker heller ikke østrogen,bør jeg det?Hadde veldig overgangssympt. de 2 første årene, men disse har avtatt endel nå.Men min migrene har økt etter disse op. er det normalt?

Kvinne, 40 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du skriver at du har fjernet livmoren. Noen ganger lar kirurgen livmorhalsen/munnen stå igjen, og at det er grunn til å gå til regelmessige celleprøvekontroller som vanlig. Hvis kun skjeden er igjen skulle det ikke være noen grunn til å gå til GU annet enn ved symptomer som utflod o.l.

Du må nesten spørre legen din om du skal bruke østrogen eller ikke, det vil avhenge litt av de eventuelle plagene du har. Etter at du har fjernet eggstokkene og livmoren fungerer jo kroppen din som om den skulle ha passert overgangsalderen.

Jeg tror ikke migrenen har noen direkte sammenheng med operasjonene dine.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn