Luktende utflod

Spørsmål

Samboeren min klager over at jeg har utviklet en sterkere kjønnslukt de siste ukene. Jeg har for tiden litt utflod, men denne er ganske luktfri, og jeg har hatt like mye utflod tidligere uten problemer. Tror ikke det kan være sopp. Hygienen er god, med vask nedentil hver dag, og etter sex. Jeg har hørt om en stikkpille som føres inn i skjeden og "rensker opp", slik at man blir kvitt lukt o.a. Stemmer dette? I så fall, hva heter den, og trenger jeg resept?
Tror ikke det er relevant, men jeg har en fire måneder gml sønn som jeg full-ammer. Har fått tilbake menstruasjonen for to måneder siden.

Jeg har også hatt smerter under samleiet, og lurer på om dette kan ha noe med en eventuell infeksjon å gjøre, sammen med lukta. Jeg har hatt smerter tidligere også, men da sa gynekologen at det hadde med at penis støter borti tarmene. Det er ganske smertefullt når han støter helt inn, og det hemmer sexlivet. Dersom det er tarmene, er det noe jeg kan gjøre? Denne plagen kommer og går.

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Vaginaltablettene ECOVAG gjenoppretter normal mikrobeflora i skjeden, og fjerner unormal lukt. Den inneholder humane melkesyrebakterier, og er reseptfri.

En vanlig årsak til støtsmerter ved samleie er endometriose, en godartet ikkeinfeksiøs vevsreaksjon, som kan gjøre vevet i bekkenet mer ømfindtlig. Diagnosen kan best stilles ved laparoskopi. En annen årsak kan være bakoverbøyd livmor, slik at penis støter mot livmorhalsen. Dette avviket kan eventuelt også rettes ved laparokospisk inngrep. Jeg regner med at gynekologen din har tenkt på disse mulighetene, men du kunne jo høre med ham hvordan han ser på en henvisning for avklarende laparoskopi?

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn