Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lukt på utflod og bakteriell vaginose. Redd for livmorhalskreft

Spørsmål

Hei, jeg har hatt hormonspiral i 2 år og vært veldig fornøyd. Jeg har hatt noen sjeldne ganger hatt småblødninger, som er brunaktige og som jeg vet er normalt.

Jeg har siste månedene hatt ganske ofte blødninger i form av veldig knall rødt rennende blod, ikke slik som mensen som er mer mørkere og klumpete.

Jeg var hos legen i sept og fikk resept på vaginal bakterielliose da jeg hadde illeluktende utflod, og fikk igjen denne lukten tilbake forrige uke, men da kjøpte jeg selv canesten på apoteket. Denne hjalp litt, men synes at det fortsatt lukter litt uvanlig fra blødningene jeg har nå. Det er blødninger likt som om man skulle kuttet seg og rennende blod renner ut.

Jeg er ganske renslig av meg, og har aldri hatt eller slitt med illeluktende utflod. Jeg har også vondt i livmoren, og leste selvsagt litt på nettet og nå er jeg redd for om det er livmorshalskreft.

Jeg har siste 3 årene tatt to celleprøver.

Generell info om meg som kan være nyttig: Jeg er 27 år, har liten grad av endometriose, har tatt HPV-vaksine og har ingen barn. Jeg har kjæreste og er sjekket som en standard prosedyre i sept hos legen for kjønnsykdommer, og har ikke dette.

Kvinne 27
Svar

For å ta det siste først, din frykt for livmorhalskreft. Du er vaksinert og har nylig (kan jeg regne ut, siden prøvene tas med 3 åres intervall) tatt celleprøve som igjen var normal. Livmorhalskreft er synlig ved en undersøkelse Da kan du være nok så sikker på at du ikke har kreft, det kommer ikke som lyn fra klar himmel.

Du har en hormonspiral og den kan gi uregelmessige blødninger, fargen på blodet sier ikke noe om hva som kan være årsaken. Gammelt blod kan lukte litt metallisk.

Du fikk i september påvist bakteriell vaginose (BV) hvor det typisk er med grålig utflod med fiskelukt og høyt pH (over 4,5). Du har fått behandling, men minst 30% får tilbakefall etter noen tid, og da må det tas ny kur. Canesten er behandling for sopp, ikke for BV. Sopp gir hvitt klumpet utflod med kløe. Det er ikke så lurt å foreta selvbehandling med feil medisin.

Med hensyn til renslighet, så er du ikke selv herre over utflod ved Bakteriell vaginose (BV). Det skyldes en unormal sammensetting av bakterier i skjeden, altså en ubalanse.

Jeg synes du skal få en sjekk hos fastlegen som kan se på din livmorhals og vurdere utflod og eventuelt gi deg ny kur mot BV.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-