Luft i skjeden

Spørsmål

Jeg er ei jente på 22 år. Mitt problem er at jeg ikke kjenner noe når jeg har samleie. Det er trangt i åpningen, men så kommer et kjempehulrom. Jeg har testet ut hva som skjer når jeg ligger på ryggen eller står på kne, og det er at det kommer masse luft inn i skjeden og når jeg da puttet inn en finger er det bare et enormt hulrom der inne. Om jeg presser lufte i skjeden ut i det jeg stikker inn fingeren, kjennes det trangt ut rundt hele. Min partner kjenner kun noe under inntrengning, etter 2 cm kommer hulrommet og han kjenner ingenting. Det er liksom ingen vegg der, og da er det jo ikke rart vi ikke kjenner noe noen av oss. Kan denne lufta i skjeden være årsaken til dette hulrommet, og er det en løsning å presse lufta ut i det han trenger inn i meg ? Eller kan det være andre årsaker til dette hulrommet jeg har i skjeden ? Det virker iallefall som at hulrommet blir borte når jeg presser lufta ut, men jeg har ikke testet dette med min partner enda. Hvilken lege kan svare meg på noe slikt ? gynekolog ? Kan jeg ha en medfødt feil ved at skjedeveggene er for langt unna hverandre ? Eller er det denne lufta som lager problemet ?
denne lufta kommer også ellers, ikke kun like før/under samleie, og hulrommet er like stort, helt til jeg presser ut lufta da er det trangt igjen.

Medisiner: Yasmin

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det du forteller er faktisk ikke noe uvanlig problem. Sannsynligvis er det slik du forteller at det kommer luft inn i skjeden når dere ligger sammen. Det blir ofte slik når man er trang i inngangen - og da virker penis nærmest som en "pumpe". En måte mange unngår dette på er at kvinnen sitter oppå ham, eller at man har samleie i "sideleie". Mange jenter/kvinner opplever dette problemet etter at de har født barn, og da man kan motvirke dette med er å trene opp bekkenbunns-muskelaturen ved øvelser (som man får av helsesøster eller fysioterapeut) og som styrker skjedeveggen. Men er dette fortsatt et problem - så er det fornuftig å gå til en gynekolog for en prat og en sjekk.Noen medfødt feil tror jeg definitivt ikke at du har!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn