Livmorhalskreft. Vil vitaminer m.m. styrke kroppen?

Spørsmål

Hei! Jeg har en datter på 12 uker nå og jeg fullammer henne. Jeg har nettopp fått vite at jeg har livmorhalskreft og at jeg snart skal ha en operasjon hvor jeg skal fjerne livmor med tilliggende lymfekjertler (hysterektomi). Og jeg har derfor lyst til å ta litt ekstra vitaminer ++ for å styrke kroppen. Det jeg tar nå er: 1 Petter Møllers Basic multivitamin, 3 omega-3, 1 biohvitløk, 1 ester C, 1 folsyre (0,4 mg), 1 B vitamin, 4 tabletter soyaproteiner,

Er det noe av dette som kan være skadelig/ evt. i for store doser? Jeg har lest et sted at bl. a. for mye omega kan gi dvergvekst hos barn. Stemmer dette? Har du/dere noen andre tips vedrørende kosthold/vitaminer osv.

På forhånd takk! Vennlig hilsen meg

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det har vært gjort mange forsøk på å bedre forløpet av kreft ved vitaminer og div. kosttilskudd, men alt det kroppen kan nyttiggjøre seg finnes i et variert og sunt kosthold. Litt ekstra vitamininntak sikrer sette, spesielt i vår mørke årstid, men bør ikke tas i høyere doser enn den anbefalte. Det kan i sjeldne tilfeller gi bieffekter og komplikasjoner hvis en overdoserer.
Det har vært mye snakk om "antioksidanter" og deres effekt. Studier jeg kjenner har vist en liten reduksjon av nye krefttilfeller ved inntak av visse grønnsaker, som f. eks. broccoli, spinat og blåbær. Det er fra eksperthold anbefalt å ta inn 5 forskjellige frukt eller grønsaker om dagen.
Jeg kjenne dessverre ikke til noe om at omega kan føre til dvergvekst.
Ønsker deg god bedring!